Alexandru Mitriță a fost decisiv în victoria cu 4-1 a celor de la New York FC în fața celor de la Atalanta United, reușind într-un interval de doar 21 de minute să marcheze de 3 ori. În ultimul meci al sezonului pe propriul teren, ”fratele” mai mic al celor de la Manchester City a reușit o nouă victorie clară și a ajuns la 9 meciuri consecutive fără înfrângere. Ultimul eșec a fost chiar în fața celor de la Atalanta pe 11 august.
A fost seara lui Mitriță, cel care a ajuns la 12 goluri în acest sezon de MLS. Mitriță a deschis scorul în minutul 14 cu un șut cu dreptul de la marginea careului. La 9 minute distanță, românul de 24 de ani a reușit o fază identică, mingea lovind și bara înainte să intre în poartă. În minutul 34, Mitriță a fost atent la o respingere a portarului celor de la Atalanta, Brad Guzan, fost la Aston Villa, și a completat hattrick-ul său. New York a avut și un penalty ratat în prima repriză. După pauza, Atalanta a redus din diferență prin Martinez, pentru ca brazilianul Heber să stabilească scorul final în minutul 87.
Mitriță este al doilea golgheter al lui New York City FC, după Heber, cel care a marcat de 15 ori. Echipa deținută de șeicul care e patron și la Manchester City se află pe primul loc în clasamentul conferinței de est cu 61 de puncte în 32 de partide, cu 2 etape înainte de final.
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16
City are primul loc asigurat dacă obține 1 punct în partidele cu New England și Philadelphia Union. Locul 1 din fiecare conferință va merge direct în sferturile play-off-ului, în timp ce locurile 2-7 din cele două conferințe vor juca în optimi.
Tweet

Mitriță: Nu mă pot compara cu David Villa

Alex Mitriță a vorbit după partidă despre reușitele sale și a fost întrebat dacă se poate compara cu David Villa. Din 2017 niciun jucător de la New York City FC nu mai reușise un hattrick într-un meci: Mai importantă este victoria decât golurile mele. Am jucat incredibil, avem o echipă fantastică. Sunt fericit pentru primul meu hattrick.
Nu mă pot compara cu David Villa, a fost un jucător de top. Vreau să îmi fac treaba și să ajut echipa. Importante sunt cele trei puncte și să jucăm minunat a spus Mitriță după partida.
Tweet
Premier League
Premier League a anunţat datele de reprogramare a 4 noi meciuri amânate în decembrie
06/01/2022 LA 11:37
Premier League
Un nou meci amânat în Premier League: Leicester - Norwich, reprogramat din cauza COVID-19
30/12/2021 LA 20:41