Alexandru Mitriță a fost decisiv în victoria cu 4-1 a celor de la New York FC în fața celor de la Atalanta United, reușind într-un interval de doar 21 de minute să marcheze de 3 ori. În ultimul meci al sezonului pe propriul teren, ”fratele” mai mic al celor de la Manchester City a reușit o nouă victorie clară și a ajuns la 9 meciuri consecutive fără înfrângere. Ultimul eșec a fost chiar în fața celor de la Atalanta pe 11 august.

A fost seara lui Mitriță, cel care a ajuns la 12 goluri în acest sezon de MLS. Mitriță a deschis scorul în minutul 14 cu un șut cu dreptul de la marginea careului. La 9 minute distanță, românul de 24 de ani a reușit o fază identică, mingea lovind și bara înainte să intre în poartă. În minutul 34, Mitriță a fost atent la o respingere a portarului celor de la Atalanta, Brad Guzan, fost la Aston Villa, și a completat hattrick-ul său. New York a avut și un penalty ratat în prima repriză. După pauza, Atalanta a redus din diferență prin Martinez, pentru ca brazilianul Heber să stabilească scorul final în minutul 87.

Fotbal
Spaniolii și-au ales cel mai bun "11" din istorie! Nume grele au fost lăsate pe dinafară
17/12/2020 LA 13:31

Mitriță este al doilea golgheter al lui New York City FC, după Heber, cel care a marcat de 15 ori. Echipa deținută de șeicul care e patron și la Manchester City se află pe primul loc în clasamentul conferinței de est cu 61 de puncte în 32 de partide, cu 2 etape înainte de final.

City are primul loc asigurat dacă obține 1 punct în partidele cu New England și Philadelphia Union. Locul 1 din fiecare conferință va merge direct în sferturile play-off-ului, în timp ce locurile 2-7 din cele două conferințe vor juca în optimi.

Tweet

Mitriță: Nu mă pot compara cu David Villa

Alex Mitriță a vorbit după partidă despre reușitele sale și a fost întrebat dacă se poate compara cu David Villa. Din 2017 niciun jucător de la New York City FC nu mai reușise un hattrick într-un meci: Mai importantă este victoria decât golurile mele. Am jucat incredibil, avem o echipă fantastică. Sunt fericit pentru primul meu hattrick.

Nu mă pot compara cu David Villa, a fost un jucător de top. Vreau să îmi fac treaba și să ajut echipa. Importante sunt cele trei puncte și să jucăm minunat a spus Mitriță după partida.

Tweet

Fotbal
Alex Mitriță a fost la un pas de a se întoarce la Craiova!
10/10/2020 LA 05:58
MLS
Alexandru Mitriță, "dublă" de senzație în poarta echipei lui Beckham! A fost desemnat omul meciului
04/10/2020 LA 07:41