Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gareth Bale nu se retrage după Cupa Mondială din 2022! Ce planuri are starul galez

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/07/2022 la 17:22 GMT+3

Gareth Bale (32 de ani) s-a transferat în această vară la Los Angeles FC, de la Real Madrid în încercarea de a prinde meciuri și a fi în formă înaintea Cupei Mondiale din 2022. Internaționalul galez a semnat cu echipa din MLS (Major League Soccer) pe o perioadă de un an, însă fostul star din LaLiga nu intenționează să se retragă și își dorește să evolueze peste ocean mai mult decât un sezon.

sntvEditPlay Soccer Bale

Credit imagine: SNTV

Articol scris de Răzvan Rădulescu
Gareth Bale va împlini sâmbătă 33 de ani, însă gândul său este departe de retragere. Fostul jucător al lui Real Madrid și Tottenham are printre obiective, Euro 2024 și Cupa Mondială 2026.
"A fi aici (n.r. Major Soccer League) îmi oferă cea mai bună șansă posibilă de a juca la Euro și poate chiar încă un turneu (n.r. Campionatul Mondial din 2026)", a declarat Gareth Bale.
CITEȘTE ȘI:

Bale: MLS nu este o ligă a retragerilor

Jucătorul lui Los Angeles FC, care a primit mai multe oferte din Europa, consideră că nivelul din MLS s-a îmbunătățit în ultimii ani. De cinci ori câștigător al Ligii Campionilor, Bale își dorește un parcurs mai lung în America.
"Nu am venit aici doar pentru a fi aici de 6 sau 12 luni. Am venit aici pentru a încerca să fiu aici cât mai mult posibil", a mărturisit galezul într-o conferință de presă.
"Vreau să fac cât de bine pot, să-mi pun amprenta în această ligă și această echipă și aștept cu nerăbdare viitorul. Nu este doar pe termen scurt", au fost cuvintele lui Bale.
"Mă uit de mult timp la MLS. Diferența de fus orar îngreunează, dar am încercat mereu să mă uit la televizor. Standardul aici este în creștere și este mult mai bun decât cred oamenii din Europa. Liga se îmbunătățește, stadioanele se îmbunătățesc, echipele se îmbunătățesc, așa că este o ligă care este într-adevăr în creștere", a încheiat galezul.

Țara Galilor, prima Cupă Mondială după 64 de ani

Gareth Bale va fi prezent, alături de selecționata Țării Galilor, la Cupa Mondială din 2022 care se va desfășura în Qatar. Este prima Cupă Mondială la care Țara Galilor participă, după mai bine de 64 de ani și prima Cupă Mondială la care participă fostul "galactic".
Țara Galilor a trecut în semifinalele barajului de promovare de Austria, cu scorul de 2-1. Gareth Bale a reușit o dublă contra austriecilor, în timp ce în finala barajului Țara Galilor a învins cu 1-0 Ucraina, în urma unui autogol al lui Yarmolenko.
Campionatul Mondial din 2022 care se va desfășura în Qatar va debuta pe 21 noiembrie cu meciul dintre Senegal și Olanda, iar finala va avea loc pe 18 decembrie, la ora 17:00, ora României.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo