Gonzalo Higuain a fost unul dintre cei mai buni atacanți din lume în ultimii 15 ani. Argentinianul a câștigat o mulțime de trofee cu Real Madrid, Napoli, Chelsea sau Juventus, dar îi lipsesc din palmares 2 dintre cele mai importante: Champions League și Cupa Mondială.
"Pipita" a fost aproape să câștige Campionatul Mondial în 2014, dar Argentina a pierdut finala cu Germania (0-1, după prelungiri). Higuain a ratat o ocazie imensă la scorul de 0-0, iar fanii argentinieni nu l-au iertat ulterior, el fiind adesea criticat în țara natală.
Acum, Higuain este la apus de carieră și are o viață liniștită în Statele Unite, acolo unde joacă la Inter Miami, echipa din MLS patronată de David Beckham. Argentinianul este convins că odată cu trecerea timpului, fanii din țara sa vor aprecia mai mult ce a făcut pentru naționala "Pumelor".
Liga
"N-a fost gratis?" Higuain, uluit de cât a plătit Barcelona pentru Robert Lewandowski
19/07/2022 LA 11:05
"Cred că totul se va rezolva în timp, când vor realiza cât de greu e să ajungi într-o finală de campionat mondial. În cele din urmă vor prețui mai mult ceea ce am făcut, nu am nicio îndoială, dar niciuna. Până în 2014, în Argentina eram considerat cel mai bun atacant din lume, dar după meciul cu Germania totul s-a terminat. Până atunci, marcasem nouă goluri în preliminarii, lucru pe care nimeni nu-l spune. Pentru că nu trebuie să uităm că trebuie să dai goluri mai întâi în preliminarii pentru a ajunge la o Cupă Mondială.", a spus Higuain, citat de Marca.
https://i.eurosport.com/2015/06/21/1619372.jpg

Gonzalo Higuain: "Poți avea toți banii din lume, dar prețul plătit pentru a juca în elită este enorm"

Higuain a jucat la unele dintre cele mai mari cluburi din lume, dar a mărturisit că sacrificiile pentru performanță sunt imense: "Poți avea toți banii din lume, dar prețul plătit pentru a juca în elită este enorm. Am jucat la Real Madrid, la Napoli, la Juventus, la Milan, la Chelsea, apoi din nou la Juventus și mi-am petrecut zilele de naștere cu oameni diferiți. Crăciunul îl faci mereu cu alți oameni, iar prietenii și părinții ți-i vezi foarte rar. În plus, trebuie să suporți maltratarea presei, a fanilor. Nu e ușor."
Gonzalo Higuain a avut privilegiul în carieră de a fi coechipier cu Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, cei doi fotbaliști care au marcat fotbalul mondial în ultimii 15 ani. Atacantul consideră că a putut să facă acest lucru fără probleme pentru că a știut mereu cum să se pună în slujba celor doi: "Dacă eu sunt jucătorul care am jucat cel mai mult cu Messi și Cristiano Ronaldo este pentru că i-am înțeles perfect. Știam mereu ce le place și ce nu le place, cum se simțeau cel mai confortabil și cum se simțeau cel mai incomod."
Fotbal
"Eu i-am înțeles cel mai bine pe Messi și Cristiano Ronaldo!" Dezvăluirile lui Gonzalo Higuain
15/04/2021 LA 07:15
MLS
Schimbare spectaculoasă de look a lui Gonzalo Higuain! Cum arată atacantul argentinian
03/03/2021 LA 10:23