Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gonzalo Higuain, final de carieră în lacrimi: "Visul s-a încheiat și începe o nouă viață"

Alex Masgras

Publicat 18/10/2022 la 13:12 GMT+3

Ultima partidă din cariera lui Gonzalo Higuain a fost partida dintre New York City și Inter Miami. Echipa patronată de David Beckham și la care evolua și fostul internațional argentinian a pierdut cu 3-0, în prima etapă a play-off-ului din MLS.

Gonzalo Higuain in lacrime al termine di New York City-Inter Miami, MLS Playoff, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Gonzalo Higuain și-a încheiat cariera la doar 34 de ani. Fostul atacant de la Real Madrid, Napoli sau Juventus a disputat noaptea trecută ultimul meci al carierei. Echipa sa, Inter Miami, a fost eliminată din play-off-ul MLS, după înfrângerea cu 3-0 de pe terenul celor de la New York City.
Higuain a anunțat încă din urmă cu câteva săptămâni că se va retrage din activitate în momentul în care sezonul echipei sale se va încheia. După fluierul final, fostul internațional argentinian a izbucnit în lacrimi, punând capăt unei cariere impresionante.
Citește și:

Gonzalo Higuain deține recordul de cele mai multe goluri marcate într-un sezon în Serie A

Ajuns la Real Madrid de la River Plate, Higuain a înscris 121 de goluri în 264 de partide pentru echipa de pe Santiago Bernabeu, echipă alături de care are în palmares trei titluri de campion și o Cupă a Spaniei.
În 2013, Gonzalo Higuain s-a transferat la Napoli, acolo unde a avut parte de trei sezoane de vis lângă Vezuviu, fiind în continuare un atacant veritabil. În sudul Italiei, Higuain a marcat 91 de goluri în 146 de partide.
Gonzalo Higuain Napoli Genoa 2016
În sezonul 2015/16, el a marcat 36 de goluri în Serie A, stabilind recordul all-time de goluri marcate în campionatul italian. Din sezonul 2019/20, el împarte acest record alături de Ciro Immobile.
Din 2016, el a evoluat pentru Juventus, acolo unde a cucerit de trei ori titlul în Serie A și a ajuns până în finala UEFA Champions League din 2017, pierdută la Cardiff în fața fostei sale echipe, Real Madrid.
Higuain - Inter-Juventus - Serie A 2019/2020 - Getty Images
În ultimii ani, el a fost împrumutat la AC Milan și Chelsea (echipă cu care a cucerit Europa League), după care a ajuns în MLS în 2020, la echipa patronată de David Beckham, Inter Miami. La echipa din Florida, Higuain a înscris de 29 de ori în 70 de partide.
La echipa națională a Argentinei, el a marcat de 31 de ori în 75 de selecții. În 2014, el a ajuns alături de reprezentativa "pumelor" până în ultimul act, pierdut în fața Germaniei, partidă în care Higuain a avut un gol anulat din cauza unei poziții de offside.
Gonzalo Higuain celebrates his disallowed strike in the World Cup final (Getty)
"Simt că ce am iubit cel mai mult a luat sfârșit. A fost jumătate din viața mea, cariera mea, 17 ani și jumătate. Imagini din întreaga mea carieră îmi vin în minte. Ce am trăit, ce am muncit, ce am simțit și părăsesc fotbalul foarte fericit pentru că am dat totul până astăzi. Acesta este cel mai important lucru.
Visul s-a încheiat și începe o nouă viață", a spus Higuain la finalul partidei dintre New York City și Inter Miami.
Dacă sezonul s-a încheiat pentru Inter Miami, New York City va juca în sferturile play-off-ului cu CF Montreal, echipă care a trecut în primul tur de Orlando City, scor 2-0.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo