Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lorenzo Insigne pleacă în MLS la doar 30 de ani pentru a scrie istorie! Salariul fabulos pe care îl va încasa

Bianca Dumitru

Publicat 08/01/2022 la 19:28 GMT+2

Lorenzo Insigne va juca din sezonul 2022/23 la Toronto FC, italianul de 30 de ani urmând a deveni cel mai bine plătit fotbalist care a evoluat vreodată în MLS.

Lorenzo Insigne, Napoli, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Lorenzo Insigne își încheie contractul cu Napoli la finalul acestui sezon. Deși oficialii clubului au încercat în mai multe rânduri să-l convingă să-și prelungească înțelegerea, atacantul de 30 de ani a refuzat orice discuție, hotărându-se să plece din Europa după această stagiune.
Italianul a ajuns la un acord cu Toronto FC, echipă din MLS, căreia i se va alătura din vara acestui an. Insigne, care a mai jucat de-a lungul carierei pentru Cavese, Foggia și Pescara, a semnat cu canadienii un contract valabil 4 sezoane.
În urma acestei mutări, fotbalistul a devenit cel mai bine plătit jucător din istoria campionatului Statelor Unite ale Americii și Canadei, urmând a încasa anual peste 13 milioane de euro, potrivit BBC. Recordul i-a aparținut până acum lui Zlatan Ibrahimovic, care a câștigat peste 6,3 milioane de euro pe an în perioada în care a îmbrăcat tricoul celor de la LA Galaxy.
Anunțul transferului lui Lorenzo Insigne a fost făcut pe site-ul oficial al clubului canadian, președintele lui Toronto FC arătându-se încântat de mutare: "Este o zi istorică și fericită pentru clubul nostru. Lorenzo este un atacant de clasă mondială aflat la apogeul carierei sale. El este campion european cu Italia și a jucat pe cele mai mari arene în timpul carierei sale la Napoli."
Citește și:

Insigne, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a lui Napoli

Lorenzo Insigne este adorat de fanii lui Napoli, echipă la care a crescut și a jucat pe tot parcursul carierei, excepție făcând câteva perioade în care a fost împrumutat la formații mai mici, în vremea adolescenței.
Pătimașii fani napoletani ar putea reacționa vehement când vor afla că idolul multora dintre ei alege să plece pentru bani în altă parte, dar Insigne speră că aceștia îl vor înțelege și va putea ieși pe ușa din față de la clubul său de suflet, mai ales că în trecut a refuzat să trădeze, deși a avut oferte de a pleca la alte forțe ale Italiei.
Două Cupe ale Italiei (2014 și 2020) și o Supercupă (2015) sunt singurele trofee câștigate de Insigne în tricoul lui Napoli. Evident, cel mai important trofeu al carierei sale este titlul european obținut cu echipa națională a Italiei în urmă cu câteva luni.
Probabil și acel succes l-a determinat pe Insigne să-și dorească să plece de la Napoli, considerând că nu mai are nimic de demostrat și fiind conștient în același timp că nu poate aspira la performanțe mai mari cu actuala sa echipă.
Un titlu în acest sezon ar fi ieșirea din scenă perfectă pentru Insigne, dar e greu de crezut că Napoli va putea ține pasul până la final cu Inter, Milan sau chiar Atalanta.
Premier League Today
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo