Liga nord-americană de fotbal (Major League Soccer) a încheiat un parteneriat cu Apple TV, care a obţinut drepturile de difuzare a meciurilor din MLS pentru următoarele zece sezoane.
Platforma TV a gigantului Apple a dat publicităţii un comunicat în care confirmă acordul cu MLS, a cărui valoare este estimată la 2,5 miliarde de dolari de ziarul Financial Times, care citează surse apropiate de acest dosar.
"Aplicaţia Apple TV va difuza în exclusivitate toate meciurile din MLS în direct, începând din 2023 şi până în 2032", se precizează într-un comunicat dat publicităţii de Apple, precizând că oferta se adresează tuturor abonaţilor săi "din întreaga lume".
MLS
Cine sunt cei mai bine plătiți 10 jucători din istoria MLS! Bale sau Beckham nu se află pe listă
01/07/2022 LA 11:34
Conform site-ului economic de specialitate Sports Business Journal, Apple va plăti o sumă minimă garantată de 250 de milioane de dolari pe sezon (aproximativ 238 milioane euro), de 2,8 ori mai mult decât liga a câștigat de la Fox, ESPN and Univision.
Liga nord-americană de fotbal va continua să negocieze cu posturile tradiţionale de televiziune, precum ESPN şi Fox Sport, pentru difuzarea anumitor partide.
Apple a investit deja în transmiterea în direct a unor evenimente sportive, anunţând în luna martie difuzarea a două meciuri în direct de baseball din MLB, vineri seara, în timpul sezonului regulat.
Sursa: AGERPRES
MLS
Top 10 salarii din MLS: Gareth Bale și Giorgio Chiellini nu fac parte din top 10
27/06/2022 LA 06:57
MLS
Beckham mută Barcelona la Inter Miami! 4 jucători care au scris istorie pe Camp Nou, doriți în MLS
28/03/2022 LA 18:14