Rivalitatea dintre Boca Juniors și River Plate este una arhicunoscută la nivel mondial. Cele mai importante formații din Argentina se bucură de o sumedenie de fani, care nu de puține ori au dus rivalitatea la extrem, străzile din Buenos Aires fiind adevărate jungle în zilele derby-urilor dintre Boca și River.
Toată această rivalitate a fost întreruptă însă de tragica veste a morții lui Maradona, care a întristat în egală măsură întreaga țară. Sute de mii de oameni s-au înghesuit astăzi la intrarea în Palatul Prezidențial, acolo unde este depus sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Maradona, pentru a-și lua rămas bun de la cel care a făcut fericiți atâția și atâția oameni.

"Maradona nu are culoare, e al tuturor, e zeul Argentinei"

Fotbal
Adriano "s-a născut" din nou! "Ajunsesem la peste 100 kilograme". Ce l-a salvat și cum arată acum
21/12/2021 LA 06:04
Printre aceștia un tânăr fan al celor de la River Plate, îmbrăcat cu tricoul echipei favorite, care ținea în brațe un tricou al marii rivale, Boca Juniors. Întrebat de unul dintre reporterii televiziunii TyC Sport de ce îmbrățișează tricoul rivalilor, acesta a oferit un răspuns plin de emoție:
"E cel mai trist lucru care ni se putea întampla anul acesta, daca nu chiar în întreaga viață. Nu am avut norocul de a-l vedea jucând, dar era un jucător unic.
Eu am tricou cu River, tricoul cu Boca e al fratelui meu, care are chiar tricoul cu numărul 10. El nu a putut să vină aici să-și ia rămas-bun de la Maradona, așa ca am venit eu.
Nu se întamplă niciodată ca un fan River sa îmbrațiseze un tricou al celor de la Boca, dar e vorba despre Diego. Maradona nu are culoare, e al tuturor, e zeul Argentinei", a declarat tânărul suporter penyru TyC Sport.
Moartea lui Maradona este doar a 2-a situație în care fanii lui Boca și River Plate fac front comun. Prima dată s-a întâmplat când "El Pibe D'Oro" a fost numit selecționerul Argentinei. Atunci, fanii lui River Plate au primit cu brațele deschise ideea, sperând că Maradona poate face minuni și de pe banca tehnică, așa cum făcea pe teren, și va conduce Argentina spre un nou titlu mondial. Din nefericire, acest lucru nu s-a întâmplat, dar prețuirea lui Maradona de către fanii lui River nu a fost în niciun moment mai scăzută.
Serie A
Ibrahimovic și-a ales sportivii favoriți din toate timpurile! Pe cine preferă între Ronaldo și Messi
07/12/2021 LA 07:27
Fotbal
Maradona, comemorat pe 30 octombrie! Numele lui a răsunat în toată lumea
31/10/2021 LA 12:13