Sistemul ”Remote Cheerer” dezvoltat de firma japoneză Yamaha permite familor care urmăresc meciul la televizor, radio sau oline să încurajeze - sau să huiduie - jucătorii prin propriile telefoane, vocile lor fiind auzite pe stadion de jucători prin difuzoarele arenei.
Într-o testare recentă a sistemului, utilizatorii din mai multe locații din Japonia au ales din mai multe opțiuni de pe ecran care au trimis aplauzele, încurajările și huiduielile lor spre stadionul de 50.000 de locuri Shizuoka Ecopa prin 58 de difuzoare plasate printre scaunele goale.
Aplicația nu permite, deocamdată, fanilor să pună la îndoială deciziile arbitrului sau să facă alte comentarii.
Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
ACUM 23 MINUTE

”Suporterii simt că sunt pe stadion și se creează o atmosferă similară cu cea din realitate”

”Utilizatorii s-au simțit ca și cum ar fi prezenți pe arenă, deși este vorba de un stadion foarte mare. Sistemul a arătat că poate crea o atmosferă similară cu cea a unui meci real”, a informat Yamaha.
Yamaha a precizat că va îmbunătăți aplicația cu ajutorul cluburilor Jubilo Iwata și Shimizu S-Pulse, pentru a putea fi folosită și în alte sporturi și evenimente care au loc cu porțile închise sau cu un număr limitat de spectatori.
”Fanii sunt extrem de importanți pentru atmosfera de la meci. Ca fost fotbalist profesionist, știu cât de importantă este prezența lor pentru cei aflați pe teren”, a declarat Jumpei Takaki de la echipa de vânzări a celor de la S-Pulse.
Sportul profesionist în Japonia va reîncepe ăn următoarele săptămâni după ce prim-ministrul Shinzo Abe a oprit starea de urgență începând de luni în urma unui număr scăzut de noi infecții. J-League este așteptată să reia meciurile la sfârșitul lui iunie sau începutul lui iulie.
Primul campionat important care a revenit în Europa a fost Bundesliga, care a bifat deja trei etape, reluându-se de pe 16 mai. Premier League va reveni, de asemenea, cel mai probabil la sfârșitul lui iunie, în direct pe Eurosport.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
ACUM O ORĂ
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
ACUM 2 ORE