Contra pornește de pe locul trei aceste două partide din preliminarii. După șase partide, naționala României are un punct mai mult decât Norvegia și urmează meciul direct de la București, pe 15 octombrie.

Mogoș, debutantul-surpriză

Vasile Mogoș, fundaș în Serie B la Cremonese, este jucătorul la care nu se aștepta nimeni. Cosmin Contra are însă încredre în românul cu o poveste de viață foarte agitată.
Romanian Liga I
De ce nu pleacă FCSB în cantonament în străinătate! Ce măsuri au luat roș-albaștrii
06/01/2022 LA 10:10
Vasile Mogoș a plecat de la vârsta de 6 ani din România în Italia, unde s-a stabilit cu familia, tata, mama, fratele și cele trei surori. Mogoș a luat-o de jos în fotbal, din liga a cincea. Acum joacă la Cremonese, în Serie B.
Viața lui Mogoș a fost mai mereu la limită. Românul a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în Italia, ca urmare a unei infracțiuni comise în perioada în care evolua pentru Reggiana, echipă la care a jucat între 2015 și 2017.
Potrivit presei din Italia, Mogoș, alături de alți 4 colegi, ar fi fost implicați atunci într-o bătaie de proporții într-un club de noapte.
Concurentul pe post al lui Mogoș este Benzar. Ambii joacă în Italia. Diferență este continuatea în evoluții a lui Mogoș, care a fost titular în toate meciurile din ultimele trei sezoane. Mogoș a reușit și 6 goluri pentru Cremonese în cele 14 luni, de când este la echipă.

Mitriță se întoarce

Mitriță a avut un conflict cu selecționerul și a pierdut naționala. Au trecut 4 luni de la cele discuții aprinse din Suedia și Cosmin Contra a fost convins de evoluțiile lui Mitriță în America. Olteanul a marcat 5 goluri în ultimele 5 meciuri și a ajuns la 13 reușite pentru New York City în 2019.

Șansa lui Andone

Împrumutat de Galatasaray, Florin Andone a ajuns rezerva lui Radamel Falcao. Chiar și așa, Contra a fost mulțumit de pasiunea cu care Andone a intrat și a reușit să marcheze cu Spania pe National Arena.

Puține soluții din Liga 1

6 jucători din campionatul intern fac parte din lotul naționalei pentru următoarele două partide din preliminariile Europeanului care vine și la București în 2020. Campiona CFR și Universitatea Craiova au câte doi jucători la lot. La precedenta convocare, FCSB și Dinamo nu au avut pe nimeni la națională. Căpitanul dinamovist Dan Nistor și vedeta de la FCSB Florinel Coman au primit vestea bună chiar înaintea meciului direct.

Liga
Un jucător de la Barcelona îi ia locul lui Florin Andone la Cadiz! La cine renunță Xavi
24/12/2021 LA 16:49
Liga
Florin Andone, OUT de la Cadiz! Anunțul oficial al spaniolilor și unde poate ajunge fotbalistul
23/12/2021 LA 08:32