Partidele din Champions League au reprezentat adevărate focare de infecţie cu COVID-19 pentru suporterii echipelor. Peste 3000 de fani ai Valenciei au mers la Milano, pentru disputa cu Atalanta, iar Liverpool trece acum prin momente grele, după ce spaniolii au luat cu asalt Anfield pentru returul dintre trupa lui Klopp şi Ateltico Madrid.
Acum, Marcel Garrigou-Grandchamp un medic renumit a făcut o cercetare proprie şi a ajuns la concluzia că situaţia de acum din Lyon are legătură directă cu partida cu Juventus, când fanii torinezilor au venit în număr mare în Franţa.
"Momentul "0" al pandemiei la Lyon. Fotbalul a funcţionat ca un accelerator al epidemiei. La Lyon au sosit italieni din toată ţara, dar mai ales din Piemont, unul din locurile cu cele mai multe cazuri de COVID-19", scrie medicul într-un editorial din presa franceză, citat de Gazzetta dello Sport. Medicul a ataşat un grafic al infecţiilor apărute la Lyon după acea dată.
Ligue 1
OFICIAL - Mbappe a semnat un nou contract cu PSG. Anunțul starului francez
ACUM 6 MINUTE
Franța e în acest moment a patra cea mai afectată țară la nivel european de coronavirus, autoritățile raportând în această dimineață că numărul cazurilor pozitive a ajuns la 59105. Dintre pacienții cu COVID-19, 5387 și-au pierdut viața, mai mult decât în China.

Le Parisien, despre PSG-Dortmund, un alt focar pentru COVID-19

Le Parisien a scris ieri despre lipsa de responsabilitate a fanilor lui PSG, dar mai ales a autorităților franceze. Faptul că suporterilor li s-a dat voie să se adune în oraș, la 11 martie, a dus la "explozia" de coronavirus în capitala Franței, cred jurnaliștii sursei citate.
11 martie 2020. După ce a pierdut cu 2-1 pe terenul lui Dortmund, în turul optimilor Ligii Campionilor, PSG s-a impus cu 2-0 pe Parc des Princes, obținând calificarea.
Din cauza COVID-19, accesul fanilor pe stadion a fost interzis, dar peste 4000 de francezi s-au adunat în apropierea arenei pentru a susține echipa. Le Parisien a vorbit cu fanii prezenți în acea noapte pe străzi, iar aceștia susțin că au avut permisiunea poliției, deși Franța interzise adunările publice de pe 5 martie. "Singurul nostru virus este PSG", au scandat, printre altele, ultrașii. Acum, situația a devenit foarte problematică în Paris, deși inițial capitala Franței fusese printre capitalele europene cu cele mai puține cazuri, raportat la mia de locuitori.
"Dacă am fi știut ce se va întâmpla în următoarele săptămâni, am fi rămas acasă", mărturisește un fan pentru Le Parisien, în timp ce unul dintre liderii Collectif Ultras Paris, Romain Mabille, recunoaște că mai mulți membrii ai facțiuni din care face parte au fost depistați cu coronavirus. Nu se știe dacă ei aveau virusul la momentul respectiv, dacă l-au luat în timpul celebrărilor de pe străzile Parisului sau ulterior.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
U Cluj Napoca-Dinamo 2-0/ Dinamo foarte aproape de Liga a doua!
ACUM 35 MINUTE
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
ACUM 2 ORE