Ibrahimovic a evoluat pentru formația din MLS până la finalul anului trecut. Sosit în California în primăvara lui 2018, suedezul a impresionat publicul american prin evoluțiile sale, reușind să înscrie goluri spectaculoase și să ofere multe momente de geniu.
Suporterii lui LA Galaxy s-au atașat repede de el, iar relația cu coechipierii părea din ce în ce mai bună. Totuși, nu a fost totul "lapte și miere" la început. O spune chiar unul dintre foștii săi colegi, Joao Pedro.
În ultima etapă a sezonului din 2018, La Galaxy a condus cu 2-0 în meciul cu Houston Dynamo, însă a pierdut dramatic, cu 2-3. Noua echipă a lui Zlatan încheia campionatul pe locul 13 la acea vreme, contraperformanță pe care suedezul nu a primit-o foarte bine.
Fotbal
Salariul astronomic cu care PSG vrea să-l păstreze pe Neymar până în 2025
20/04/2020 LA 05:44
După fluierul de final, Ibrahimovic era extrem de nervos. Atacantul a intrat în vestiar și le-a ținut o "predică" tuturor colegilor săi, despre care spunea că au venit la Los Angeles doar pentru soare și plimbări. Mai mult, Ibra i-a asigurat pe toți că nu a semnat cu formația din MLS pentru bani, pentru că la capitolul acela stătea foarte bine. Apoi, pe un ton amenințător, suedezul i-a amenințat să nu se apropie de el:
"La finalul meciului ne-a ținut un discurs în vestiar. A spus: 'Dacă ați venit aici (n.r. - Los Angeles) doar ca să stați la plajă și să vă plimbați pe la Hollywood, mai bine spuneți. Am 300 de milioane în cont, am o insulă. Nu am nevoie de nimic (n.r. - bani). O să-l omor pe primul care va vorbi cu mine'.", povestea Pedro, pentru Record.

"Cred că sunt cel mai bun din istoria MLS"

Apele s-au liniștit odată cu trecerea timpului, iar Zlatan a început să se bucure de timpul petrecut în Statele Unite, pe teren. În 58 de apariții, Ibrahimovic a marcat 53 de goluri și a oferit 15 pase decisive, ajutându-și echipa să ajungă în playoff-ul pentru titlul de campioană, din sezonul precedent. Chiar dacă nu a câștigat trofeul în cele din urmă, suedezul a lăsat o pată de culoare minunată peste clubul din Los Angeles, pe care doar el știe cum s-o "picteze".
"Am făcut lucruri minunate la LA Galaxy. Lucruri perfecte. Cred că sunt cel mai bun jucător din istoria MLS, fără glumă. Pot să joc așa oriunde merg, e ușor.", spunea Zlatan în stilul său caracteristic, după despărțirea de clubul american.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Rezumatul partidei Watford - Norwich, cu un gol de poveste al americanului Joshua Sargent
ACUM 2 ORE
Premier League
Ce golgeter își aduce Manchester City și ce sumă a plătit pentru el?
ACUM 3 ORE