În primăvara lui 2014, Liverpool era într-o poziție ideală pentru câștigarea primului titlu din istoria Premier League. După 11 victorii la rând, pe Anfield venea Chelsea, iar un succes ar fi adus formația lui Brendan Rodgers în situația de a obține 7 puncte din ultimele 3 partide pentru a-și securiza titlul.
Doar că o greșeală a căpitanului Steven Gerrard, care a alunecat la o minge banală la mijlocul terenului, l-a lăsat singur pe Demba Ba cu portarul advers. Acesta nu a ratat, iar acea fază a însemnat începutul sfârșitului pentru Liverpool. În repriza secundă, Willian a stabilit scorul final, 2-0 pentru albaștri, iar în cele din urmă "cormoranii" au pierdut titlul în dauna lui City, în ciuda sezonului fantastic al lui Luis Suarez (31 de goluri doar în campionat).
Modul în care a jucat Chelsea a surprins, mai ales că la doar câteva zile distanță formația lui Mourinho avea returul semifinalei Ligii, cu Atletico Madrid. "Albaștrii" au jucat partida de pe Anfield ca pe o finală, apelând la toate tertipurile.
Fotbal
Rădoi și Chiricheș nu au votat cu Lewandowski! Pe cine au preferat românii la Gala FIFA Best
ACUM 5 MINUTE
Mark Schwarzer, folosit titular în locul accidentatului Cech, a rememorat acea confruntare și a explicat care a fost tactica "Specialului".
"Mourinho nu a vrut ca Liverpool să câștige titlul. A fost și bolnav în acea săptămână, iar conferința de presă a durat doar câteva minute. A lăsat câțiva jucători importanți la Londra, am avut accidentări, poate și de aceea a gândit o astfel de tactică. Mourinho ne-a spus că secretul este să îi frustrăm pe cei de la Liverpool. El a spus că trebuie să-i irităm permanent și că această strategie va funcționa pentru că vor deschide spații și ne vor oferi portunități. Mi-a spus să trag de timp din primul minut. Fanii și jucătorii lui Liverpool au înnebunit. Nu am văzut niciodată așa ceva pe Anfield. Le-am ruinat petrecerea", a dezvăluit Schwarzer, pentru BBC.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Newcastle vrea să mai dea o lovitură! Cine e starul de la PSG pe care au pus ochii
ACUM O ORĂ
Fotbal
Agentul lui Benzema a explodat la adresa FIFA după ce francezul a fost "exclus" din echipa ideală
ACUM 2 ORE