Aflat încă la Gaz Metan, Pleșca este singurul fotbalist din lotul actual care a luat parte la unica aventură europeană a formației medieșene, din stagiunea 2011/2012. Trupa pregătită de Cristi Pustai a început campania în turul 2 preliminar al Europa League, reușind să ajungă până în playoff.
În turul 2, Gaz Metan a învins KuPS (Finlanda) cu 2-1 la general, urmând ca în următorea fază să dea piept cu Mainz (locul 5 în Bundesliga, la acea vreme), antrenată la vremea respectivă de Thomas Tuchel, actualul tehnician al lui PSG.
Gaz Metan a eliminat dramatic echipa din Bundesliga, la loviturile de departajare, iar Pleșca a devenit erou.
Fotbal
Courtois și-a pus la zid coechipierii, după înfrângerea cu Maroc: "E frustrant pentru un portar"
ACUM 8 MINUTE
Pleșca a rememorat acele momente minunate din cariera sa, însă a vorbit și despre o întâmplare neplăcută, de la conferința de presă de dinaintea meciului retur de la Mediaș:
"Din păcate, nu e o amintire prea frumoasă. Am participat cu Cristi Pustai la conferința de presă de dinaintea meciului retur. De la ei (n.r. - Mainz) au venit Tuchel și căpitanul lor.
Am așteptat să termine conferința de presă. Când au ieșit, ne-am îndreptat spre ei cu mâinile întinse, dar au trecut pe lângă noi și ne-au lăsat așa.
Erau aroganți, supărați că au făcut această deplasare până la Mediaș. Ei s-au cazat la Sibiu, au venit cu autocarul până la Mediaș, iar drumul nu era foarte bun la vremea respectivă.", a povestit Răzvan Pleșca, pentru Gazeta Sporturilor.

Gaz Metan, la un pas de calificarea în grupele Europa League, în urmă cu 9 ani

După 1-1 în Germania și 1-1 la Mediaș, învingătoarea dintre Gaz Metan și Mainz s-a decis la "loteria penalty-urilor". Acolo, Răzvan Pleșca a fost extrem de inspirat și a apărat două lovituri, calificându-și echipa în playoff-ul Europa League - o performanță istorică pentru clubul din Ardeal.
Gaz Metan n-a reușit să repete isprava și în fața Austriei Viena. Trupa lui Pustai a pierdut cu 2-3 la general (1-3/1-0). În retur, Gaz Metan avea nevoie de 2 goluri ca să se califice în grupe, însă reușita lui Hoban din prima repriză a rămas singura din acea partidă.
Au trecut 9 ani de la acel meci, iar Pleșca încă se află la Gaz Metan, însă îndeplinește rolul de portar de rezervă, lăsându-i locul mult mai tânărului Alexandru Buzbuchi.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Cupa Mondială FIFA
De ce "a dispărut" portarul Marocului după intonarea imnului la meciul cu Belgia! Dezvăluirea BBC
ACUM 10 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Istvan Kovacs, de cinci ori rezervă la Mondial! "Merită mai mult!"
ACUM 23 MINUTE