Aflat încă la Gaz Metan, Pleșca este singurul fotbalist din lotul actual care a luat parte la unica aventură europeană a formației medieșene, din stagiunea 2011/2012. Trupa pregătită de Cristi Pustai a început campania în turul 2 preliminar al Europa League, reușind să ajungă până în playoff.
În turul 2, Gaz Metan a învins KuPS (Finlanda) cu 2-1 la general, urmând ca în următorea fază să dea piept cu Mainz (locul 5 în Bundesliga, la acea vreme), antrenată la vremea respectivă de Thomas Tuchel, actualul tehnician al lui PSG.
Gaz Metan a eliminat dramatic echipa din Bundesliga, la loviturile de departajare, iar Pleșca a devenit erou.
Romanian Liga I
Reacție dură din partea lui Laszlo Balint, după eșecul cu FCSB: "Nu pot să fiu calm"
ACUM O ORĂ
Pleșca a rememorat acele momente minunate din cariera sa, însă a vorbit și despre o întâmplare neplăcută, de la conferința de presă de dinaintea meciului retur de la Mediaș:
"Din păcate, nu e o amintire prea frumoasă. Am participat cu Cristi Pustai la conferința de presă de dinaintea meciului retur. De la ei (n.r. - Mainz) au venit Tuchel și căpitanul lor.
Am așteptat să termine conferința de presă. Când au ieșit, ne-am îndreptat spre ei cu mâinile întinse, dar au trecut pe lângă noi și ne-au lăsat așa.
Erau aroganți, supărați că au făcut această deplasare până la Mediaș. Ei s-au cazat la Sibiu, au venit cu autocarul până la Mediaș, iar drumul nu era foarte bun la vremea respectivă.", a povestit Răzvan Pleșca, pentru Gazeta Sporturilor.

Gaz Metan, la un pas de calificarea în grupele Europa League, în urmă cu 9 ani

După 1-1 în Germania și 1-1 la Mediaș, învingătoarea dintre Gaz Metan și Mainz s-a decis la "loteria penalty-urilor". Acolo, Răzvan Pleșca a fost extrem de inspirat și a apărat două lovituri, calificându-și echipa în playoff-ul Europa League - o performanță istorică pentru clubul din Ardeal.
Gaz Metan n-a reușit să repete isprava și în fața Austriei Viena. Trupa lui Pustai a pierdut cu 2-3 la general (1-3/1-0). În retur, Gaz Metan avea nevoie de 2 goluri ca să se califice în grupe, însă reușita lui Hoban din prima repriză a rămas singura din acea partidă.
Au trecut 9 ani de la acel meci, iar Pleșca încă se află la Gaz Metan, însă îndeplinește rolul de portar de rezervă, lăsându-i locul mult mai tânărului Alexandru Buzbuchi.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Romanian Liga I
FCSB – UTA Arad 2-1 | Gazdele câștigă după două penalty-uri discutabile
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
U Craiova 1948, de vânzare! Patronul oltenilor a făcut marele anunț: "Se va găsi un cumpărător"
ACUM 3 ORE