Aseară a avut loc tragerea la sorți a grupelor Campionatului Mondial din Qatar. În urma procedurii s-a putut stabili și programul exact al meciurilor pe zile, fără a fi anunțată însă și orele pentru fiecare partidă.
Acest lucru s-a stabilit ulteior de către organizatori împreună cu părțile implicate, cu scopul de a se găsi soluțiile ideale pentru fiecare echipă în parte, ținându-se cont de fusul orar din fiecare țară, dar și de importanța partidelor și al numărului de fani care ar urma să fie prezenți din exterior la fiecare duel.
Citește și:
Europa League
La 90 de minute de istorie. Tavernier poate deveni primul fundaș golgheter din istoria Europa League
ACUM 6 MINUTE

Senegal - Olanda, meciul de deschidere la Campionatul Mondial din Qatar

În prima zi a turneului final vor avea loc 4 meciuri (așa se va întâmpla până la finalul fazei grupelor), două din Grupa A și două din Grupa B. Toată lumea se aștepta ca naționala Qatarului să fie pe teren la meciul de deschidere, contra Ecuadorului, dar nu va fi așa. Primul meci va fi Senegal - Olanda, cealaltă partidă din prima grupă, care va începe la ora locală 13:00 (e aceeași cu ora României).
Al doilea meci al primei zile va fi Anglia - Iran, de la ora 16:00, iar Qatar - Ecuador va începe la ora 19:00. În fine, prima zi se va închide cu duelul dintre SUA și ultima echipă europeană care va obține calificarea (Țara Galilor, Scoția sau Ucraina).
Așadar, pentru prima dată din 2002 încoace, țara gazdă nu va juca în meciul de deschidere. La precedentul mondial disputat în Asia (Coreea de Sud și Japonia) primul meci a fost Senegal - Franța (campioana ediției din 1998) și s-a terminat cu victoria surprinzătoare a africanilor, scor 1-0. La 20 de ani distanță, campioana în exercițiu a Africii va juca din nou în primul meci de la un turneu final și va avea avea de asemenea ca adversară o forță din Europa, Olanda.
Meciurile de deschidere la ultimele 4 Mondiale
  • 2006: Germania - Costa Rica 4-2
  • 2010-: Africa de Sud - Mexic 1-1
  • 2014: Brazilia - Croația 3-1
  • 2018: Rusia - Arabia Saudită 5-0
Programul Grupei A
  • Senegal – Olanda, 21 noiembrie, ora 13:00
  • Qatar – Ecuador, 21 noiembrie, ora 19:00
  • Qatar – Senegal, 25 noiembrie, ora 16:00
  • Olanda – Ecuador, 25 noiembrie, ora 19:00
  • Olanda - Qatar, 29 noiembrie, ora 18:00
  • Ecuador – Senegal, 29 noiembrie, ora 18:00
Fotbal
Real Madrid și Manchester United au fost detronate! Care este cel mai valoros club din lume
ACUM 2 ORE
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
ACUM 3 ORE