articol de Alex Ivan
Nacho Monreal a petrecut șapte sezoane pe Emirates și a câstigat FA Cup în trei rânduri în tricoul tunarilor. Spaniolul a fost principalul apărător stânga al lui Arsenal, unul dintre cei mai constanți oameni ai echipei, și a jucat la nevoie chiar și în centrul defensivei. În vara lui 2019, Monreal a hotărât să se întoarcă în Spania și a semnat cu Real Sociedad. Fundașul în vârstă de 34 de ani s-a adaptat imediat la San Sebastian și se află pe primul loc în ierarhia din La Liga alături de formația din țara bascilor.
Nacho Monreal a acordat un interviu pentru The Guardian în care a povestit despre perioadă petrecută la Londra, cum a fost să lucreze sub comanda lui Arsene Wenger și despre actualul antrenor al tunarilor, Mikel Arteta. De asemenea, acesta a vorbit despre posibilitatea de a cuceri titlul alături de Real Sociedad.
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
ACUM 7 ORE

Monreal, despre cum a ajuns la Arsenal

Era ultima zi a ferestrei de mercato din ianurie 2013. Un apel pe care Monreal l-a primit de la Santi Cazorla în dimineața acelei zile a schimbat radical destinul fundașului spaniol. A fost o oportunitate pe care nu a putut să o refuze și nu a avut timp de gândire. O soluție pe termen scurt pentru accidentările din defensiva lui Arsenal s-a transformat într-un transfer de succes. Monreal a jucat peste 250 de meciuri pentru tunari și a câștigat de trei ori FA Cup.
”Erau pe locul 5 sau 6 în clasament și se temeau că vor rata calificarea în Champions League pentru prima dată în 15 ani, așa că s-au gândit la transferul meu. În mai puțin de o zi, totul a fost rezolvat. A fost un pas uriaș pentru mine. Sunt dintr-un oraș micuț, nu am părăsit niciodată Spania și am mers de unul singur într-o țară cu o limbă pe care nu o înțelegeam și nu cunoșteam pe nimeni. Debutul meu în deplasarea de la Stoke City a fost foarte dificil: o introducere în stilul Premier League. Totuși trenul vieții trece doar o singură dată. Te urci la bord sau îl ratezi. Șapte ani mai târziu, sunt foarte fericit că am făcut-o”, a declarat el.

Greutățile de la începutul carierei lui Monreal

Spaniolul a parcurs un drum lung de la momentul debutului pentru echipa mare a Osasunei, alături de Cesar Azpilicueta. Monreal spune că nu și-a imaginat niciodată ceea ce a experimentat în cariera sa.
“Este mereu greu la început, în special pentru mine: la Osasuna, Malaga și apoi Arsenal. Sunt o persoană foarte timidă, care rămâne în propriul cerc restrâns. Când pleci într-un loc nou, această timiditatea poate fi o problemă. A fost dificil să joc în fața a 200 de persoane, fiind un anonim, și apoi să evoluez în fața a 15.000 de persoane. Oamenii vorbesc despre tine și îți creezi propriul câmp protectiv. Ești doar un copil. După mulți ani, acest lucru nu mai este o problemă, de aceea mă bucur de cariera mea acum. Mă pot concentra pe aspectele pozitive din viața mea. Dacă nu poți face față presiunii, te poate acapara cu totul. S-a întâmplat în primul meu an, m-a afectat complet. Comiți o greșeală și imediat auzi fluierăturile din tribună. Din fericire am depășit acel moment. Nu mai aud nimic acum”. a povestit spaniolul.

Nacho Monreal s-a adaptat perfect la San Sebastian

În prima stagiune cu Monreal, Real Sociedad a fost una dintre revelațiile sezonului, reușind calificarea în finala Copa del Rey. Primul derby basc din finala Cupei Spaniei a fost însă amânat, la cererea ambelor echipe, din cauza lipsei spectatorilor din tribune. Acum, în cel de-al doilea an, Monreal și Real Sociedad se regăsesc pe primul loc în ierarhia din La Liga.
“Când am semnat, cunoșteam clubul și jucătorii și am știut ca vom juca un fotbal atractiv. Mă așteptam să ne luptăm la locurile fruntașe dar, sincer, nu credeam că vom fi atât de sus. M-am alăturat unei echipe mult mai bune decât mă așteptam. Am trecut la următorul nivel în acest sezon”, a povestit Monreal.
Monreal a lăudat felul cum oficialii clubului au gestionat plecarea lui Martin Odegaard. Acesta a fost plăcut surprins să audă că va împărți vestiarul cu unul dintre foștii rivali din Premier League, David Silva.
“Am auzit că cei din club căutau să facă un transfer, dar nu mi-am imaginat niciodată că cel ales va fi David. Am citit în presă că David Silva a semnat cu Real Sociedad. A fost un șoc. A petrecut 10 ani la Manchester City. S-a zvonit intens că va merge la Lazio sau că va părăsi Europa, ar fi putut alege multe alte destinații. A fost toul foarte rapid. Martin Odegaard trebuia să rămână alături de noi, dar apoi Real Madrid l-a întors din drum. A fost o pierdere uriașă pentru noi, dar clubul a gestionat situația excelent și, mai ales, foarte rapid. În mai puțin de două zile, l-am pierdut pe Odegaard și l-am înlocuit cu David Silva.”, a declarat el.

Monreal, despre șansele să câștige titlul cu Real Sociedad

Nacho Monreal a fost întrebat de șansele pe care echipa sa le are să cucerească titlul în campionatul Spaniei. Acesta este încrezător în șansele lui Real Sociedad și a amintit de exemplul lui Leicester.
“Nimeni nu se poate pronunța în acest moment. În mod normal, favoritele sunt Real Madrid, Barcelona și Atletico. Dar am văzut cum Leicester a câstigat Premier League. Toată lumea spunea că, la un moment dat, vor pierde momentul favorabil. Acest lucru nu s-a întâmplat. Este plăcut să privim acum clasamentul, dar trebuie să vedem care vor fi obiectivele noastre în februarie sau martie. Dacă ajungem până în etapa 30 și încă suntem pe primul loc, atunci putem vorbi despre titlu. Suntem siguri de un sigur lucru: nu ne temem de nicio echipă, nu suntem inferiori nimănui”, a precizat el.
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor
ACUM 7 ORE
Scottish Premiership
Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor
ACUM 9 ORE