Naționala României de fotbal are de azi un nou selecționer, în persoana lui Edward Iordănescu.
Antrenorul care a câștigat titlul cu CFR Cluj în sezonul trecut și a fost pe banca echipei FCSB în actuala ediție de campionat nu a fost prima opțiune pentru echipa națională. Mai devreme, FRF a purtat discuții cu Gică Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu, Ladislau Boloni, dar toți au refuzat propunerea de a deveni selecționer.
Romanian Liga I
Balaj a explicat scandările oribile de la petrecerea de titlu a CFR-ului! Cum l-a apărat pe Petrescu
ACUM 9 ORE

Ladislau Boloni nu a ajuns la un consens cu FRF din trei motive

"Nu putem spune că celelalte variante de selecţioner au eşuat (n.r. - după numirea lui Edward Iordănescu). A fost o ofertă reală din partea FRF pentru toţi, au fost şi discuţii faţă în faţă. În ceea ce îl priveşte pe domnul Boloni, au fost discuţii şi între avocaţi. Domnul Boloni şi-a dorit să preia mandatul de selecţioner.
Menţionez că nu au fost elemente de natură financiară care să fi condus la imposibilitatea unui acord. Au fost însă trei elemente care nu au ajuns la un consens între noi, ca federaţie, şi dumnealui. În primul rând este vorba despre introducerea unui obiectiv intermediar, al doilea element e legat de stabilitatea staff-ului tehnic şi al treilea e legat de clauza de reziliere.
Când spunem obiectiv intermediar ne referim la Liga Naţiunilor şi la importanţa acesteia, pentru că prin această competiţie putem ajunge în primele şaisprezece naţiuni ale fotbalului european şi avem oportunitatea de a ajunge la barajul pentru EURO 2024. Menţionez însă că acelaşi contract a fost propus tuturor antrenorilor cu care discuţiile au avansat", a afirmat Răzvan Burleanu la conferinţa de prezentare a selecţionerului Edward Iordănescu.
Cu această ocazie, președintele FRF a dezminţit și informaţiile potrivit cărora FRF intenţionează mărirea la 18 a numărului de echipe din Liga I: "Astăzi nu mai suntem într-o situaţie de criză care să ne permită intervenţia în ceea ce priveşte schimbarea sistemului competiţional în Liga I atunci când competiţia se află în derulare. Prin urmare nicio modificare de sistem competiţional nu va avea loc în acest sezon".
Sursa: Agerpres
Europa League
Ianis Hagi a recunoscut că e frustrat că nu poate juca în finala Europa League! Mesajul românului
ACUM 9 ORE
Ligue 1
Dovada clară că Mbappe va pleca de la PSG! Decizia de ultimă oră luată de conducerea parizienilor
ACUM 10 ORE