Beckham a crescut la academia "diavolilor roșii", iar în 1992 a bifat primul său meci oficial pentru prima echipă, sub comanda lui Sir Alex Ferguson. Mijlocașul a impresionat prin calitățile sale tehnice, iar odată cu trecerea timpului a devenit om de bază în primul "11" al lui United.
Aventura lui Beckham pe Old Trafford s-a încheiat în 2003, când internaționalul englez a fost vândut la Real Madrid, în schimbul a 37,5 milioane de euro. Într-un interviu oferit pentru beIN Sports, Ryan Giggs a dezvăluit motivul pentru care transferul lui Beckham s-a accelerat în acea vară: relația tensionată cu restul vestiarului.
Ferguson avea obiceiul să lase jucătorii foarte buni să plece și, de cele mai multe ori, motivele erau strict legate de partea fotbalistică. Uneori, un jucător își pierdea din influență, alteori era nevoit să facă loc pentru un nou transfer. Sau, pur și simplu era timpul să facă pasul la o nouă echipă. În cazul lui Beckham, a fost vorba despre a 3-a variantă: existau certuri în fiecare săptămână în vestiar. Venise momentul ca ambele părți să meargă mai departe, lucru care s-a și întâmplat.
Cupa Mondială FIFA
Elogii aduse Olandei după calificarea în sferturile Campionatului Mondial din Qatar
ACUM 3 MINUTE

Celebrul conflict dintre Beckham și Ferguson

În contextul relației dintre Beckham și cei de la United, este deja arhicunoscut momentul în care fostul internațional și Sir Alex Ferguson s-au aflat în mijlocul unui conflict petrecut în vestiarul clubului. Managerul scoțian a aruncat o gheată spre Beckham, provocându-i o tăietură deasupra ochiului, iar de atunci relația dintre ei s-a estompat semnificativ.
Beckham a plecat de la United în vara anului 2003, după 11 ani petrecuți pe Old Trafford. Mijlocașul a câștigat 13 trofee în tricoul "diavolilor roșii", printre care 6 titluri în Premier League și un trofeu Champions League (1999).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Căpitanul SUA, tras la răspundere pentru primul gol al Olandei! Americanii au părăsit Cupa Mondială
ACUM 25 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Marcelo Bielsa, pregătit să revină pe bancă. O națională OUT de la Mondial, următoarea destinație
ACUM 36 MINUTE