Contractul lui Joachim Low pe banca naționalei Germaniei expiră în 2022. Totuși, selecționerul de 61 de ani a anunțat că va părăsi postul în această vară, după Campionatul European.
Jocul Germaniei a suferit enorm în ultima vreme, sub comanda lui Low, iar apogeul a fost atins în luna noiembrie a anului trecut, când nemții au suferit cea mai drastică înfrângere din istoria meciurilor oficiale, împotriva Spaniei, scor 0-6.
Germania a dezamăgit și la Campionatul Mondial din 2018, unde a fost eliminată după ce a încheiat pe ultimul loc în grupă.
UEFA Europa Conference League
Dică, după eșecul din CL: "E clar că aveam o șansă în plus cu jucătorii pe care i-am lăsat acasă"
ACUM 19 MINUTE
Astfel, era numai o chestiune de timp până când Low va face un pas în spate și îi va lăsa locul unui nou selecționer, cu idei proaspete. Iar acel moment a venit în această săptămână. Low a anunțat că va mai conduce Germania la un ultim turneu final - Euro 2020 -, apoi își va încheia aventura minunată începută în 2006.

Motivul real pentru care Joachim Low va părăsi naționala Germaniei

Low a oferit o nouă declarație, explicând de ce a ales să se retragă cu un an mai devreme de la cârma naționalei Germaniei:
"Este momentul potrivit să-i las locul unui alt antrenor. Reconstrucția pe care am început-o în 2019 a fost lucrul corect. Poate că actualul lot este cam lipsit de experienţă, însă are potenţial incredibil şi avem multă calitate. Sunt profund convins că această generaţie tânără va atinge cel mai probabil apogeul în jurul anului 2024, cu un turneu pe teren propriu (n.r. - Campionatul European din 2024 se va desfășura în Germania).
Acest turneu, la fel ca în 2006, trebuie să ducă la o explozie, cum s-a întâmplat cu noi în 2006. Trebuie să ducă la un nou fel de a gândi, la noi stimuli... la o întinerire. Nu mă văd în această funcţie în 2024 şi cred că dacă vorbim de întinerire, acesta a fost momentul potrivit să-i lăsăm noului selecţioner timpul de care are nevoie", a declarat Joachim Low.

Joachim Low, campion mondial cu Germania în 2014

Low a devenit selecționerul Germaniei în 2006 și a condus Mannschaft-ul spre un titlu mondial în 2014, în Brazilia.
În perioada petrecută de Low ca selecționer, Germania a mai ajuns în finala Euro 2008 și a câștigat Cupa Confederațiilor în 2017. De asemenea, Low a fost cel care se afla pe banca nemților în ceea ce a reprezentat o victorie istorică cu 7-1 împotriva Braziliei în semifinaleel Mondialului din 2014.
România va întâlni Germania pe 28 martie în preliminariile Campionatului Mondial, în ceea ce va fi printre ultimele partide ale lui Low pe banca Germaniei. Meciul se va disputa la București de la 21:45.
România și Germania se află în grupa J a preliminariilor alături de Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.
UEFA Europa Conference League
Duckadam, cea mai dură reacție după Silkeborg - FCSB 5-0: "Steaua NU MAI EXISTĂ"
ACUM 35 MINUTE
UEFA Europa Conference League
FCSB, minim istoric în Europa! Și-a egalat un record negativ și e cea mai slabă echipă din CL
ACUM O ORĂ