Tottenham începuse promițător sezonul din Premier League, iar după 12 etape se afla în vârful clasamentului. Forma excelentă a trupei lui Jose Mourinho n-a ținut însă foarte mult, iar în acest moment echipa se află în cel mai delicat punct din istoria recentă.
Ca atare, Daniel Levy pare să fi înțeles că "Specialul" nu e o soluție pentru redresarea clubului și aducerea lui la nivelul la care ajunsese sub Pochettino. Oficialii lui Spurs au început deja demersurile pentru găsirea unui înlocuitor, iar acesta va fi Julian Nagelsmann. Semifinalist în Champions League cu Leipzig, sezonul trecut, tânărul antrenor de 33 de ani se luptă în actuala stagiune la titlu, cu Bayern.
Schimbarea nu se va produce acum, în timpul sezonului. Asta ca urmare a contractului lui Nagelsmann cu Leipzig, dar mai ales al clauzelor avute de Mourinho. Mai precis, londonezii ar fi obligați să vireze, per total, în contul lui Mourinho aproximativ 40 de milioane de euro, în cazul unei despărțiri în mijlocul stagiunii.
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17
În schimb, dacă Tottenham ratează unul din primele patru locuri în cel mai puternic campionat din lume - lucru extrem de probabil -, o posibilă demitere a lui Mourinho ar fi mult mai ușor de făcut. În prezent, Spurs e abia pe locul 9, la 9 puncte distanță de West Ham, formația de pe 4.

Mourinho, recorduri negative în serie la Tottenham

Mourinho a atins mai multe recorduri negative după înfrângerea lui Tottenham cu West Ham. Aceasta a fost cea de-a 5-a înfrângere a lui Tottenham în ultimele 6 partide din Premier League. Niciodată o echipă antrenată de Mourinho nu a obținut doar 3 puncte din 6 partide consecutive în campionat.
Dar acesta nu este singurul record negativ atins de portughez. Partida cu West Ham a fost a 50-a la care Mourinho a stat pe banca lui Tottenham în Premier League. În total, londonezii au adunat 81 de puncte, ceea ce reprezintă un alt punct minim în cariera lusitanului după 50 de partide la un club.
Ca o comparație, în cele 2 mandate la Chelsea, echipa lui Mourinho a obținut de fiecare dată peste 100 de puncte. La Real Madrid a luat 123 de puncte, iar la Inter 113. Chiar și în mandatul deloc reușit la Manchester United, Mourinho a câștigat 95 de puncte în primele 50 de jocuri în Premier League, astfel că performanța de la Tottenham este una foarte slabă.
O eventuală înlocuire a lui Mourinho cu Nagelsmann s-ar traduce cel mai probabil și într-un transfer spectaculos al lui Marcel Sabitzer. Mijlocașul e o mai veche țintă a lui Daniel Levy, care îl vede drept jucătorul capabil să îl facă uitat pe Eriksen. Austriacul e capabil să organizeze jocul, să asigure pase decisive și chiar să marcheze des. La Leipzig are 35 de goluri înscrise în 160 de partide, o performanță impresionantă pentru un mijlocaș. Mai mult, în perioada în care a fost împrumutat la Red Bull Salzburg (sezonul 2014-2015), Sabitzer era o mașinărie de goluri (19 reușite în 33 de partide).
Ieșită din cursa pentru titlu și din Cupa Angliei, Tottenham mai luptă pentru 2 trofee în stagiunea curentă: trofeul Europa League și Cupa Ligii.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Serie A
Roma, înfrângere cu 0-1 în Derby della Capitale! Lazio s-a impus și a urcat pe podium în Serie A
06/11/2022 LA 19:01
Bundesliga
#VOCE Union vs Hertha sau duelul dintre Estul și Vestul Berlinului
06/11/2022 LA 06:14