Unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, Diego Maradona a murit la 60 de ani, după un stop cardio-respirator. În urma sa rămâne legenda unui fotbalist care a avut potențialul să rămână pentru totdeauna în istorie drept cel mai mare, dar și o serie de controverse.
În documentarul lui Asif Kapadia legat de Maradona, se face o antiteză clară între Diego și Maradona. Primul e copilul crescut pe străzile din Villa Fiorito, capabil să facă orice cu mingea și dornic de un singur lucru: să aducă bucurie în sufletul oamenilor, prin jocul prestat. Al doilea e superstarul, care, strivit de popularitatea incredibilă, s-a lăsat pradă patimilor.

Antiteza Diego - Maradona

Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18
Fernando Signorini, preparatorul fizic italian pe care "El Pibe D'Oro" l-a avut la Napoli în anii '80 a sintetizat cel mai bine această dualitate.
"Într-o zi, i-am spus că aș merge cu Diego până la capătul lumii, dar cu Maradona n-aș face nici măcar un pas. Mi-a răspuns: 'Da, dar dacă nu era Maradona, aș fi fost și acum în Villa Fiorito'.", explică Singorini în documentarul mai sus amintit.
În conferința de presă de după victoria cu Ludogorets, Jose Mourinho, care a avut o relație destul de apropiată cu argentinianul a apelat și el la această tehnică de privire în oglindă a lui geniului sud-american. Independent de defectele avute de Maradona, Diego a rămas mereu o persoană candidă, dornică să aducă bucurie în sufletele semenilor și de a-i ajuta în momentele dificile.
"Există Maradona și există Diego. Pe Maradona îl știe toată lumea și nimeni nu îl va uita vreodată. Deși fiul meu nu l-a văzut vreodată jucând, m-am asigurat că știe totul despre el și sunt convins că la rândul lui le va transmite copiilor săi legenda lui Maradona. Așa s-a întâmplat și în cazul meu, cu Di Stefano, nu l-am văzut jucând, dar tatăl meu mi-a povestit foarte multe lucruri despre el. Maradona nu mai are nevoie de nicio prezentare, toți știm ce a realizat. Și mai este Diego, omul, iar de acesta îmi va fi cel mai dor. Îmi pare rău că nu am petrecut mai mult timp cu Diego, apropiații lui au fost privilegiați, pentru că au putut să îl cunoască bine. Dar și eu l-am cunoscut bine, cred eu. Mereu mă suna după marile eșecuri pe care le-am suferit. Când învingeam, nu mă suna niciodată, niciodată. Sunt foarte trist, dar am acest zâmbet pe figură pentru că fiecare minut petrecut alături de el a fost o bucurie", a spus Mourinho, în conferința de presă de după victoria cu Ludogorets, din Europa League, 4-0.
Serie A
De ce nu a reușit Roma să câștige meciul cu Juventus! Mourinho a dezvăluit ce probleme are la echipă
09/01/2022 LA 20:37
Serie A
Duel nebun pe Olimpico! Juventus s-a impus în fața Romei după un meci cu 7 goluri
09/01/2022 LA 19:48