Antrenorul liderului din Premier League, Jose Mourinho, a declarat, miercuri, că situaţia de la meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başekşehir este una dramatică, precizând că îl cunoaște pe arbitrul central, Ovidiu Hațegan, despre care are o părere foarte bună: "Este o situaţia foarte tristă. Orice formă de rasism trebuie combătută. Nu ne dorim aşa ceva în fotbal.
Îl ştiu personal pe arbitru, nu pe cel de rezervă. Dar arbitrul de centru este un băiat bun, un arbitru bun. Să fii implicat direct sau indirect într-un meci care va deveni emblematic într-un mod negativ nu este un lucru bun. Doar arbitrul de rezervă poate să-şi exprime sentimentele. Evident, că este o greşeală de neacceptat, dar el este singurul care îşi poate deschide sufletul, se poate scuza şi poate accepta consecinţele", a declarat Mourinho.

Jose Mourinho își spune cuvântul în scandalul momentului în fotbalul mondial

Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18
Meciul din UEFA Champions League, dintre PSG și Başakşehir, a fost întrerupt marți seară în minutul 14 și va fi reluat în această seară, de la ora 19:55, dar cu o altă brigadă de arbitri. Partida nu s-a mai reluat după ce Sebastian Colțescu i s-a adresat lui Ovidiu Hațegan folosind cuvântul "negru" atunci când s-a referit la una dintre persoanele din staff-ul echipei din Turcia.
Imediat după ce meciul a fost întrerupt, iar cele două echipe au părăsit terenul, UEFA a convocat rapid o ședință pentru a lămuri situația și pentru a lua o decizie privind reluarea partidei. Jucătorii lui Bașakșehir au hotărât să nu mai intre pe teren, anunțul fiind făcut pe contul oficial de Twitter: "Jucătorii noștri au luat decizia de a NU reveni pe teren după ce "secundul" Pierre Webo a fost victima unei reacții rasiste a arbitrului de rezervă".
L'Equipe a anunțat ulterior faptul că partida va fi fără doar și poate amânată. Meciul urmează a se relua în această seară, de la ora 19:55, ora României. Francezii anunță că brigada de arbitri va fi schimbată, în urma scandalului de rasism provocat de arbitrul român, Sebastian Colțescu.
Serie A
De ce nu a reușit Roma să câștige meciul cu Juventus! Mourinho a dezvăluit ce probleme are la echipă
09/01/2022 LA 20:37
Serie A
Duel nebun pe Olimpico! Juventus s-a impus în fața Romei după un meci cu 7 goluri
09/01/2022 LA 19:48