Thomas Muller nu consideră că premiile individuale câștigate de fotbaliști reflectă cu adevărat realitatea. La finalul anului 2021, lumea fotbalului a fost împărțită în două, atunci când Lionel Messi l-a învins pe Robert Lewandowski, în lupta pentru Balonul de Aur.
Chiar dacă Muller consideră că polonezul, cu care este coechipier la Bayern, ar fi meritat să câștige, nu crede că aceste premii sunt atât de importante în fotbal:
"Știm cu toții că totul este decis de votul jurnaliștilor, iar câștigătorul, dacă iese totul bine, este ales în funcție de cine primește cele mai multe voturi. Din acest motiv a câștigat Messi.
Fotbal
Antonio Conte, ademenit cu 6 transferuri de marcă pentru a continua la Tottenham! Lista londonezilor
ACUM 32 MINUTE
La Munchen avem o altă părere, deoarece îl vedem pe Robert Lewandowski marcând și jucând în fiecare zi. În Egipt e normal ca foarte mulți să îl vadă pe Salah câștigător. Pot înțelege acest lucru, deoarece oamenii vor un om care le reprezintă echiap sau țara. La fel și pentru fanii și jurnaliștii din America de Sud.
Este mereu dificil, toată lumea are un jucător favorit, dar premiile individuale nu sunt cele mai importante în fotbal, ce se întâmplă pe teren este", a spus Muller pentru MBC Masr.
Citește și:

Salah merita să fie în echipa anului aleasă de către de FIFA, crede Muller

O altă controversă a avut loc în luna ianuarie, la gala FIFA Best. Mohamed Salah a terminat pe locul 3, în spatele lui Lionel Messi și Robert Lewandowski, dar nu a fost inclus în cea mai bună echipă aleasă de FIFA:
"Întotdeauna e greu să faci selecția, toată lumea are o opinie. Mo Salah are în acest moment prestații extraordinare și câștigă respectul tuturor, ținând cont de ce produce.
Poate fi dezamăgitor, dar poate pentru că vara trecută a fost EURO, iar Europa are un impact major în fotbal. Italia a câștigat și automat trebuia să se afle italieni în echipă.
E o combinație între performanțele individuale și efortul colectiv. Sunt 20 de jucători care merită premiul, dar doar 4-5 reușesc. Bineînțeles, Mo Salah merită să fie acolo", a mai spus Muller.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, subiect închis pentru Ancelotti! Ce a răspuns când a fost întrebat de atacantul francez
ACUM 2 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru Liga Națiunilor! Surprizele selecționerului
ACUM 2 ORE