Fanii Barcelonei tremură cu gândul la întâlnirea de mâine dintre tatăl lui Messi și președintele clubului, văzută de mulți ca o ultimă șansă ca argentinianul să fie convins să continue pe Camp Nou.
Problema e că formația catalană nu oferă un contract comparabil cu cel de la City și nici vreo garanție pentru un nou proiect, astfel că șansele ca sud-americanul să fie întors din drum sunt minime.
"Bartomeu nu va negocia nimic legat de un posibil transfer", notează Mundo Deportivo, care prezintă ce îi va propune Bartomeu lui Jorge Messi.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM O ZI
Lionel are pe masă o ofertă de prelungire a actualei înțelegeri până după Mondialul din Qatar (iarna lui 2022). Salariul va fi același - 84 de milioane de euro/sezon -, însă Barcelona îl obligă pe fotbalist să nu mai ia în considerare o clauză prin care să plece gratis, așa cum a fost cea care a expirat în iunie 2020.

Messi nu vrea să continue la Barcelona

Jorge Messi, de partea cealaltă, nu ia sub nicio formă în calcul prelungirea contractului cu Barcelona. El își dorește ca fiul său să plece la City, dar vrea să o facă pe "ușa din față". Ca atare, va încerca să îi explice lui Bartomeu că trebuie să se ajungă la un numitor comun privind despărțirea.
Ambele părți știu că acea clauză de 700 de milioane de euro nu e fezabilă și nimeni nu va plăti o astfel de sumă pentru un fotbalist de 33 de ani, care în șase luni intră în ultimele șase luni de contract și poate semna din postura de jucător liber.
Din acest punct de vedere, Jorge Messi pare a fi de neclintit și vrea să folosească această carte la maximum, astfel încât oficialii Barcelonei să înțeleagă faptul că riscul de a-l pierde gratis pe argentinian sunt de 100%. În cazul în care nu se ajunge la un numitor comun, sud-americanul va semna cu City abia în ianuarie, urmând a evolua până în vara lui 2021 pe Camp Nou.
Messi ar putea rămâne la Barcelona doar sub o nouă conducere, fără Bartomeu la timonă, astfel că șansele ca reprezentanții lui să ajungă la un consens cu actualul președinte par minime.

Oferta lui City pentru Messi

Manchester City a pregătit în cel mai mic detaliu contractul lui Messi. Aceasta se va întinde pe 5 ani, până în iunie 2025, dar argentinianul nu va evolua doar pentru trupa lui Guardiola. Din sezonul 2023-2024, când sud-americanul va fi ajuns deja la 36 de ani, el va lua drumul Major League Soccer, unde va îmbrăca tricoul lui New York City, formație deținută de patronii clubului englez.
Informația aceasta nu e nouă, ea fiind discutată în cursul acestei săptămâni de mai multe ori, dar detaliile aflate de ziarul catalan menționat mai sus vin să facă un tablou complet al ofertei lui Manchester City. Pentru a respecta fair-play-ul financiar, trupa lui Guardiola nu îi poate oferi lui Messi mai mult de 100 de milioane de euro/an, salariu brut. Ar fi o ofertă sub ceea ce câștigă la Barcelona, care îl plătește cu peste 80 de milioane de euro/sezon, net.
Ca atare, avocații britanicilor au găsit o găselniță inteligentă: Messi va primi o primă de 250 de milioane de euro, dar abia după ce va ajunge la New York City. Astfel, suma câștigată în următorii 5 ani va fi mult mai mare decât ce primește în prezent de la Barcelona, iar Manchester City se degrevează de o cheltuială imensă, pe care patronii și-o asumă prin "satelitul" din MLS.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
IERI LA 07:23
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42