Articol scris de Romeo Ene
România U21 se pregăteşte de participarea la un nou Campionat European, iar aşteptările sunt mari, ţinând cont de parcursul echipei la precedentul turneu final, acolo unde a ajuns până în semifinalele competiţiei. Competiţia va avea loc în Ungaria şi Slovenia, iar Adrian Mutu, care l-a înlocuit pe Mirel Rădoi, actualul selecţioner al primei reprezentative, va avea o misiune dificilă, trecutul reprezentând o presiune pentru el.
Într-un interviu pentru Playsport.ro, Mutu a vorbit despre Campionatul European U21, precum şi ce aşteptări are de la acest an competiţional
Romanian Liga I
Fanii Rapidului boicotează super meciurile cu Fiorentina și Borussia Dortmund.Motivul nemulțumirilor
23/11/2022 LA 16:44

Mutu, înainte de Euro U21: "Meseria de selecționer e diferită"

"Atunci când antrenezi o echipă de club ești pe teren zi de zi, ai ocazia de a crește tineri, ai meciuri și din trei în trei zile. Meseria de selecționer este diferită. Nu ai mult timp la dispoziție. Încerci să pui la punct lucrurile atât cât se poate. Fotbaliștii vin deja cu bagajul de cunoștințe de la echipele de club, tu trebuie să știi să îi așezi în teren astfel încât să pună în practică filosofia ta de joc. Și, bineînțeles, să îi motivezi. Referitor la presiune, poate fi mare și la o echipă de club, depinde și de obiectivele pe care le ai. Mie îmi place presiunea performanței, cred că atunci când aceasta există înseamnă că așteptările sunt mari, asta înseamnă că există potențial și valoare.''

"Nu există frică la națională". Mutu ar putea pregăti câteva surprize

"Nu există frică la naționala Under 21, dar există emoție. Indiferent de cât de experimentat ești ca fotbalist, vei simți emoție înaintea unui meci. Dacă nu o mai simți, înseamnă că trebuie să schimbi meseria, pentru că nu mai ești motivat. Eu chiar cred că această echipă poate câștiga în fața oricărui adversar. Da, au emoții înainte meciului, dar asta pentru că știu că au calitate și au șansa de a scoate un rezultat bun. După cum vedeți, mai sunt jucători pe care îi urmărim și care până acum nu i-am convocat. Nu vă pot da nume, dar nu e exclus să apară unul sau două nume noi în lotul pentru EURO"

Despre transferurile lui Man și Mihăilă la Parma

"Am lucrat cu amândoi la U21 și sunt doi jucători de mare calitate. Trebuie să muncească mult pentru că au ajuns acum la un alt nivel. Nivelul de joc în Serie A este superior. Amândoi au calitate, dar acum sunt nevoiți să gândească de două ori mai repede pentru că ritmul jocului te obligă să faci asta. Că nu a jucat la Fiorentina până la finalul carierei. Serios vorbind, nu am făcut mereu cele mai bune alegeri. Am făcut greșeli, am recunoscut mereu. Dar am învățat mult din ele. Nu știu dacă aș mai fi fost azi omul care sunt fără acele greșeli.'', a declarat Mutu, într-un interviu pentru Playsport.ro.

Programul României U21 la Euro

România U21 face parte din Grupa A la Euro U21, fiind într-o adevărată grupă a morții, alături de Germania, Olanda și Ungaria.
Faza grupelor se desfășoară în perioada 24-31 martie 2021, iar naționala noastră va evolua în toate partidele la Budapesta, pe arena Ferenc Puskas.
  • 24 martie - România - Olanda
  • 27 martie - Ungaria - România
  • 30 martie - Germania - România
La începutul săptămânii viitoare, e de așteptat ca Adrian Mutu să anunțe lotul de jucători pe care se va baza la turneul final.
Romanian Liga I
Rapid, revenire importantă în duelul cu Craiova! Oltenii au ratat șansa de a urca pe locul 2
12/11/2022 LA 20:35
Romanian Liga I
FCSB a strălucit și a deraiat Rapidul pe Arena Națională. Pintilii, succes în fața lui Mutu
06/11/2022 LA 20:58