În iarna lui 1999, după doar jumătate de sezon petrecut la Dinamo, pentru care marcase de 22 de ori în 35 de partide, Mutu a avut şansa să ajungă la unul dintre cele mai mari cluburi din Europa. Cu toate că vestiarul nerazzurrilor era plin de nume mari, fostul nostru internaţional nu s-a speriat, dovadă în acest sens tupeul avut la un antrenament, când a încercat să înscrie din panenka în faţa lui Angelo Peruzzi.
Din păcate pentru Mutu, la Inter se voiau rezultate pe loc, astfel că nu a primit prea multe şanse. A evoluat în doar 10 partide, pentru ca apoi să fie împrumutat la Verona, care în cele din urmă l-a cumpărat definitiv. Tot răul a fost spre bine, însă: Mutu a jucat senzaţional în următoarele trei sezoane pentru Verona şi Parma, în 2003 Ambramovich plătind 22,5 milioane de euro pentru a-l transfera la Chelsea.
"Am ajuns la Inter în decembrie,aveam 20 de ani. În vestiar erau Ronaldo, Roberto Baggio, Zamorano, Javier Zanetti, Recoba, Panucci, Vieri, Peruzzi, Blanc, Di Biagio sau Seedorf. Toţi erau idolii mei. Ajunsesem să împart acelaşi vestiar cu cei pe care îi apreciam atât de mult.
Serie A
Guvernul chinez interzice proprietățile din străinătate. Zhang, forțat să vândă Interul!
ACUM O ZI
La un antrenament, eram în aceeaşi echipă cu Roberto Baggio. Am primit un penalty şi l-a întrebat dacă pot să bat eu. Am încercat să dau gol din panenka, dar mingea s-a dus întransversală. Imediat, l-am văzut pe "ursul" Peruzzi cum se ridică şi începe să alerge după mine. Am alergat până în afara bazei de pregătire şi nu m-am mai întors decât când am fost sigur că a plecat", a spus Mutu amuzat, citat de football-italian.net.
Un talent enorm, Mutu avea probabil posibilitatea să ajungă printre cei mai buni jucători din Europa, dacă şi-ar fi canalizat energia exclusiv spre fotbal.
Din păcate pentru el şi pentru fotbalul românesc, "Briliantul" a fost extrem de imatur, dovadă şi istorisirea de mai jos, când o glumă a lui Vieri l-a determinat să vrea să cheltuie o avere pentru o maşină scumpă.
"La puţin timp după ce am ajuns la Inter, mi-au dat o maşină. Eram pe autostradă, spre baza de pregătire, şi l-am văzut pe Vieri cum mă depăşeşte. Avea un Ferrari. S-a uitat la mine, a râs şi a accelerat. Am ajuns la Pinetina la 15 minute după el. Am vrut să parchez, dar mi-a zis că acolo e locul unde sunt parcate doar maşini Ferrari şi Lamborghini. A trebuit să parchez mult mai departe. Când m-am întors acasă, l-am sunat pe agentul meu şi l-am întrebat când îmi intră salariul, pentru că voiau doar maşini puternice în acea parcare", a mai spus Mutu.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Tătărușanu vs Radu | Cum au influențat cei doi români lupta pentru titlu dintre Milan și Inter
19/05/2022 LA 13:19
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
18/05/2022 LA 06:42