Lionel Messi se află în negocieri pentru un nou contract cu Barcelona, dar presa catalană a publicat săptămâna trecută valoarea actualei înțelegeri, care expiră în vară. Argentinianul a semnat în 2017 un contract pe 4 ani cu Barcelona, iar suma agreată cu președintele de atunci, Josep Maria Bartomeu, este de 555.237.619 euro.
Dezvăluirile cotidianului spaniol El Mundo vin în contextul în care Barcelona este într-o criză financiară fără precedent. Catalanii au datorii de peste 700 de milioane de euro. Messi a câștigat, așadar, 138 de milioane de euro/an doar din contractul cu echipa catalană în fiecare din ultimele 4 sezoane.
Totuși, realitatea este mult diferită de cifrele reci oferite de presa iberică, în contextul în care prezența decarului sud-american nu a garantat doar performanța, ci și aproximativ o treime din încasările totale ale Barcelonei. Rafa Nadal privește din acest punct de vedere toată polemica creată și susține că fiecare club e responsabil de propriile finanțe. Ca atare, chiar dacă salariul argentinianului pare enorm, trebuie luate în calcul mai multe aspecte și nu e corect ca presa să arate cu degetul și să spună răspicat că o decizie e bună sau rea, pentru că nu are tabloul întreg la dispoziție.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
ACUM 37 MINUTE
"Nu înțeleg această polemică. Vorbim despre un jucător care este fără îndoială unul dintre cei mai mari din istorie și clubul e dispus să îi acorde un anumit salariu. Unde e discuția? Dacă Barcelona a decis să îi acorde acel salariu înseamnă că a cântărit bine, cei de acolo sunt responsabili pentru finanțe, ei știu cât își permit să plătească un jucător și ce le poate aduce acel fotbalist", a spus Nadal, din Australia, citat de Marca.

Nadal: "Situația lui Real Madrid e dificilă"

În ceea ce privește situația clubului său de suflet, Real Madrid, Nadal crede că e vorba de o perioadă de tranziție. După performanțele extraordinare făcute cu Ronaldo în Champions League, a venit un moment de recul. E nevoie de un schimb de generații, dar pandemia a afectat bugetul clubului, astfel că Florentino Perez nu și-a permis să transfere fotbaliștii care să "împrospăteze" lotul lui Zidane.
"Situația lui Real Madrid e una dificilă. Într-o astfel de perioadă e foarte greu să aduci jucători, să prelungești contracte, vorbim de o criză generată de pandemie. Sunt vremuri grele și fiecare club trebuie să supraviețuiască așa cum știe și cum poate", a mai spus Rafa.
Nu în ultimul rând, Nadal a vorbit despre situația sa medicală. "Matadorul" a lipsit de la primele două partide ale Spaniei din ATP Cup, cu dureri la spate, dar speră să fie la 100% din potențial odată cu începerea Australian Open, turneu transmis în direct de Eurosport 1 și Eurosport Player începând de duminică noapte.
"Nu e ceva insuportabil, dar nu sunt suficient de bine. Sunt sub tratament și am încredere că voi fi bine la startul Australian Open. Dar, în acest moment, nu sunt pregătit încă", a conchis învingătorul de la Roland Garros.
Cupa Mondială FIFA
Sergio Aguero sare în apărarea lui Messi după amenințarea pugilistului Canelo Alvarez
ACUM 8 ORE
Cupa Mondială FIFA
The Times, anunț uriaș: Leo Messi pleacă de la PSG după Cupa Mondială
IERI LA 17:24