Articol scris de Alex Ivan
Diego Maradona s-a stins din viață ieri la vârsta de 60 de ani și a luat cu el o parte din fotbal. Personalități importante din lumea sportului și nu numai și-au exprimat regretele pentru moartea legendarului argentinian și au ținut să transmită condoleanțe familiei sale îndoliate.
Cei care s-au bucurat din plin de magia lui Diego Maradona au fost fanii. Argentinianul a fost un fenomen, iar lumea întreagă se oprea în loc pentru a-i privi demonstrațiile. De la copilăria trăită în sărăcie, până la câștigarea Campionatului Mondial, povestea lui Diego a inspirat generații peste generații. La moartea sa, Maradona a lăsat o suflare întreagă în lacrimi. Acestea sunt câteva dintre cele mai emoționante cuvinte adresate de fani idolului lor.
Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei de la Cupa Mondială, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona
07/12/2022 LA 19:54

Iubitorii fotbalului, sfâșiați de durere: "Ne-a condus pe toți în rai"

Maradona a cucerit sufletele tuturor argentinienilor când a ridicat, în cinstea țării sale, trofeul de camion mondial deasupra capului. Totuși Diego a ajuns și la inima fanilor din Nigeria. “La Campionatul Mondial din 1986, ne-a condus pe toți în rai”, a spus Wole, care acum este stabilit în Marea Britanie.
https://i.eurosport.com/2020/11/26/2944114.jpg
“Am alergat toți pe stradă în căutarea unui loc unde încă funcționa energia electrică. Am găsit într-un final un cartier cu electricitate și, din interiorul tuturor caselor, se putea auzi doar ‘GOOOOL’. Apoi, nu puteai auzi decât ‘Maradona, Maradona’ de la fiecare balcon, din fiecare curte, sufragerie, de pe acoperișuri, de peste tot. Știam că magia tocmai se produsese”, a adăugat fanul nigerian.

"Iunie 1986 este perioada care mi-a definit copilăria"

Influența lui Maradona a ajuns până în Scoția. James Wiliamson avea doar 10 ani pe atunci și era încântat că va privi cu proprii ochi primul Campionat Mondial din viața sa.
“Iunie 1986 este, în multe feluri, perioada care mi-a definit copilăria. Când am auzit veștile despre moartea sa, mi-am închis ochii și am retrăit cele mai frumoase momente de când eram copil. Am rememorat cel mai bun jucător din istorie, jucând la cel mai bun Campionat Mondial din toate timpurile”, a afirmat James Wiliamson.

"Ați putea crede că exagerez, dar nu l-ați văzut jucând"

Maradona este venerat în egală măsură ca în Argentina într-un singur loc de pe planetă. La Napoli, Diego a adus singurele titluri din istoria clubului și a pus stăpânire pe orașul din sudul Italiei. Sergio Travi, în vârstă de 58 de ani, îl descrie pe legendarul argentinian ca fiind un “mit”.
“Poți să privești sute de videoclipuri, dar acestea nu pot descrie cu adevărat ceea ce a însemnat Maradona pe teren, pentru suporteri și adversari. Mă simt de parcă mi-am pierdut o rudă foarte apropiată. Ați putea crede că exagerez, dar nu l-ați văzut pe Diego jucând”, a spus Sergio Travi.

"Maradona ne-a reamintit că suntem capabili de lucruri extraordinare"

Legendarul Diego a ajuns la inimile fanilor și pentru personalitatea sa. Deși a trăit o viață controversată, Maradona este idolatrizat în întreaga lume.
“Maradona se numără printre acele persoane care ne-au reamintit că, deși suntem oameni și comitem greșeli, suntem capabili de lucruri extraordinare. Lucruri care par imposibile sau la care doar visăm. M-a ajutat să realizez că nu suntem răi sau buni, suntem oameni. Chiar dacă Maradona nu părea că este de pe această planetă, el a fost om la rândul său, dar unul special”, a afirmat Diego Martinez, un fan în vârstă de 34 de ani al legendarului argentinian.
Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri din istorie raportat la inflație! Neymar nu e în top 7
06/12/2022 LA 16:39
Cupa Mondială FIFA
Cine sunt favoriții la titlul de Fotbalistul turneului după faza grupelor! Ronaldo nu prinde top 10
02/12/2022 LA 18:20