Acest sezon se anunța unul de vis pentru Ilaix Moriba, însă controversele se țin scai de el. Mai întâi, a intrat în colimatorul conducerii, inclusiv Koeman criticându-l că nu vrea să semneze un nou contract. Ca atare, a fost trimis pentru moment la echipa a doua.
În această seară, în presa din Spania a apărut o altă informație neașteptată. Mijlocașul va refuza să mai reprezinte "Furia Roja", optând pentru Guineea. Interesant e că la 15 ani Moriba a avut ocazia să joace pentru țara în care s-a născut, dar a refuzat, optând pentru Spania. El a jucat excelent pentru naționalele U17 și U18 ale ibericilor și părea doar o chestiune de timp până când Luis Enrique îl va convoca la naționala mare.
Fotbal
Ansu Fati, OUT de la Barcelona până în aprilie! Verdict dur după meciul cu Athletic Bilbao
ACUM 9 ORE
Ilaix Moriba va putea debuta pentru țara în care s-a născut încă din septembrie, în preliminariile pentru Mondialul din 2022.

Ilaix Moriba, noul puști minune al Barcelonei

Ilaix Moriba părea că își trăiește visul pe Camp Nou. Puștiul de 18 ani a fost promovat de Ronald Koeman la prima echipă și a adunat deja cinci partide alături de starurile Barcelonei. În meciul cu Osasuna, mijlocașul, introdus în minutul 67, a expediat un șut splendid, de la marginea careului, în vinclul porții, dintr-o pasă venită de la Leo Messi, care nu plecase încă la PSG. A fost primul gol marcat de Moriba pentru Barcelona, în cea de-a 5-a apariție la prima echipă a catalanilor.
Ilaix Moriba a mărturisit ulterior că idolul lui este Leo Messi și a spus că acesta din urmă este cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Cu o rundă înainte, cu Sevilla, Moriba a fost cel care i-a pasat decisiv fostului star argentinian al catalanilor. După meci, Moriba a explicat cât de important este acest gol pentru el, dar și ce sfat i-a dat Leo Messi înainte de a debuta la prima echipă a Barcelonei.
"Îi mulțumesc lui Dumnezeu că Leo mi-a pasat. Nu voi uita niciodată acest gol. Nu știu exact cum am reușit să marchez cu piciorul stâng. Leo Messi mi-a spus de la primul meci să șutez și să-mi încerc norocul chiar și din afara careului, iar asta am făcut. Mi-a pasat și am încercat. Am învățat multe lucruri în La Masia. Am fost educat foarte bine atât acolo, cât și în familie. Vreau să dedic golul tatălui meu, mamei mele și întregii mele familii. M-au educat forte bine, iar acesta este cel mai bun premiu pe care îl pot oferi", a spus Moriba, după meci, citat de Mundo Deportivo.
În vârstă de 18 ani, Ilaix Moriba a devenit cel mai tânăr jucător din acest sezon de La Liga care înscrie cu un șut din afara careului, potrivit unei statistici Opta. Și mai impresionant la Ilaix Moriba și la ritmul lui de creștere este că puștiul născut în Guinea avea doar doi ani atunci când Leo Messi cucerea primul titlu cu Barcelona în La Liga. Dacă Ansu Fati a demonstrat în trecut că este capabil să preia ștafeta de la Leo Messi după ce argentinianul decide să se retragă, iată că în curtea Barcelonei a apărut o "noua perlă".
Comparat adesea cu Pogba, Moriba este evaluat la justa lui valoare pe Camp Nou. Șefii catalani știu cu adevărat că nu își permit să-l piardă pe talentatul mijlocaș, astfel că i-au propus un contract pe termen lung, în care au inclus o clauză care alungă cluburile mari din a-i da târcoale. Dar, surprinzător, așa cum am menționat anterior, mijlocașul a refuzat să semneze noua înțelegere, fiind criticat inclusiv de Koeman.
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 10 ORE
Serie A
Fanii Fiorentinei, amenințări incredibile la adresa lui Vlahovic. Vârful e aproape de Juventus
ACUM 15 ORE