Gheorghe Hagi a recunoscut că a avut o întrevedere de două ore cu Răzvan Burleanu, în care s-a discutat despre posibilitatea ca "Regele" să preia naționala. Nu s-a ajuns la un acord, fostul mare internațional fiind în imposibilitatea de a avea o funcție la prima reprezentativă în contextul în care e implicat la Farul.
Dar, înainte ca președintele Federației să discute cu liderul "Generației de Aur", acesta s-a întâlnit cu Rădoi, pentru a discuta termenii unei posibile noi colaborări. Fostul selecționer a fost extrem de clar când a anunțat că pleacă de la națională, punctând că nu mai există cale de întoarcere. Și, totuși, atitudinea tricolorilor, care au făcut front comun și au mers la oficialii FRF pentru a le transmite că îl vor în continuare pe Rădoi selecționer, au făcut ca situația să se schimbe.
Astfel, potrivit playsport.ro, Burleanu s-a văzut nevoit să îl cheme pe antrenor la o discuție despre un nou contract, văzând căt de apreciat e de jucătorii de la lot. Rădoi a fost la rândul său sensibilizat de demersul jucătorilor și, înțelegând cât de iubit și apreciat e, nu a mai fost la fel de categoric în a refuza un nou mandat pe banca României.
Cupa Mondială FIFA
#VOCE Dobay, “Calul” care a galopat în porțile adverse la două Campionate Mondiale consecutive
ACUM O ORĂ

Culisele negocierilor Rădoi - Burleanu

Chiar și așa, părțile nu au ajuns la un acord, notează sursa citată, iar șansele ca Rădoi să mai continue au scăzut dramatic. Concret, tehnicianul a cerut un contract pe 5 ani, pentru a avea timp să își pună amprenta pe jocul naționalei și a nu fi presat de rezultate. O variantă pe care Burleanu nu a agreat-o, considerând că pe un antrenor doar rezultatele îl țin în funcție. De altfel, Mirel a vorbit chiar înainte de a pleca de la prima reprezentativă că și-ar fi dorit un contract mai lung, în care să aibă timp să construiască, lipsa unui proiect pe termen lung fiind unul dintre motivele pentru care a ales să se despartă de națională.
Durata viitorului contract a fost principalul impediment pentru a se ajunge la un acord, dar au mai fost și alte doleanțe pe care Burleanu nu a putut să le acopere. Astfel, Rădoi a cerut ca stafful său să fie plătit mai bine pentru a avea garanția că îi va avea alături pe toată durata mandatului. Interesant e că Mirel nu a fost sub nicio formă interesat de propria remunerație, neinteresându-l câtuși de puțin ce salariu va avea. Nici măcar nu s-a discutat acest aspect, dar, după mai multe ore de negocieri, nu s-a ajuns la un numitor comun, în special din cauza duratei contractului. Burleanu voia să îi ofere un mandat pentru calificările la Euro, însă Rădoi nu e dispus să rămână pe banca naționalei având presiunea imediată a rezultatelor pe umeri.
În acest moment, sunt șanse mici ca cele două părți să mai ajungă la un numitor comun, președintele FRF tatonând deja alte variante. După ce și ipoteza "Hagi" a căzut, Burleanu are probleme să găsească un antrenor de valoare care să fie liber de contract, în contextul în care nu ia în calcul un tehnician străin, după experiența neplăcută cu Daum.
Cel mai probabil, Burleanu își va canaliza acum atenția spre Ladislau Boloni, probabil cel mai valoros antrenor român liber de contract, dar nu e exclus să se tatoneze și pista Edi Iordănescu, și el fără angajament, după ce a fost forțat să demisioneze de la FCSB.
"Să vin la națională? În viață orice este posibil. Sper însă ca Rădoi să se răzgândească și să pregătească naționala și în baraj, de ce nu, și la Mondiale", spunea Boloni înainte de dubla cu Islanda și Liechtenstein, din preliminariil Mondialului 2022.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Marele Pele a transmis un mesaj de pe patul de spital
ACUM 2 ORE
Cupa Mondială FIFA
#VOCE Mondialul la peste 4,7%
ACUM 2 ORE