Fostul director sportiv Michael Emenalo nu este una dintre cele mai populare persoane pe Stamford Bridge dar cu siguranță popularitatea sa ar fi crescut dacă ar fi reușit să îl aducă pe Neymar de la Santos în 2013, scrie The Athletic.
Chelsea l-a urmărit pe Neymar din 2010 și avea încredere că o să îl aducă la Londra pe brazilian, în ciuda interesului Barcelonei. Drept urmare, Emenalo a plecat în Brazilia cu speranțe mari. El și-a pregătit un discurs plin de pasiune pentru Neymar.
În acel discurs Emenalo urma să facă referire la impactul pe care l-a avut Michael Jordan la Chicago Bulls ca exemplu privind ce ar putea face Neymar pe Stamford Bridge.
Liga
Agentul lui Dembele, sunat de reprezentantul unui club uriaș! Ziariștii au surprins momentul
ACUM 8 ORE
Chelsea era deja un club de succes în acel moment, având în palmares un Champions League, Europa League, trei titluri în Premier League și șase cupe interne în perioada Abramovich. Totuși, Emenalo a sugerat că Neymar ar putea duce Chelsea la urmărtorul nivel, la fel cum a făcut Jordan cu cei de la Chicago Bulls.
Emenalo i-a spus lui Neymar că Mourinho se întoarce și că portughezul îl dorește: ”Tu vei aduce Chelsea în elita fotbalului”. Ce a urmat este povestit de avocatul Marcos Motta, care era angajat la Santos pe vremea aceea, în cartea sa. El a recunoscut că era una dintre cele mai interesante oferte pe care le-a auzit, adăugând: ”Era pentru prima oară când tatăl lui Neymar asculta pe cineva fără să se uite la telefon”.
Din păcate pentru Chelsea, Neymar deja visa la acel moment să ajungă pe Camp Nou, astfel că eforturile lui Emenalo au fost inutile. Ceea ce nici Chelsea, nici Santos nu știau era că Barcelona ajunsese deja la un acord în 2011 privind suma de 40 de milioane de euro, din care 10 milioane ar fi ajuns direct la jucător. Acest acord a dus și la procesul privind evaziunea fiscală.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Egipt și Guineea Ecuatorială, victorii la penalty-uri! Cum arată tabloul sferturilor
ACUM 9 ORE
Scottish Premiership
Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor
ACUM 10 ORE