Starul brazilian a semnat recent un contract cu Puma, în urma căruia va câștiga 25 milioane de euro pe an, potrivit revistei de specialitate Forbes, citată de Sport.es.
Neymar a încheiat recent colaborarea cu Nike, colosul din industria produselor sportive cu care semnase primul contract în 2005, pe vremea când era un tânăr atacant la Santos, în țara natală. Din colaborarea cu Puma, Neymar va câștiga cu 13 milioane de euro mai mult decât primea în parteneriatul cu Nike.

Neymar, peste Messi și Cristiano Ronaldo în topul sumelor câștigate anual din contractele de sponsorizare

Fotbal
VIDEO | Revoluția stadioanelor! Cele mai spectaculoase arene care vor fi construite până în 2025
ACUM 18 MINUTE
Puma s-a dezvoltat enorm în ultimii ani. Pe lângă Neymar, compania mai colaborează, printre alții, cu Sergio Aguero, Antoine Griezmann, Manchester City și AC Milan. În același timp, Puma produce echipamentele a 16 echipe naționale.
Până acum, topul jucătorilor cu cele mai mari sume încasate anual din contracte de sponsorizare era condus de Messi, care câștigă 17 milioane de euro/an din parteneriatul cu Adidas. Podiumul este completat de Cristiano Ronaldo care primește 16,2 milioane de euro în fiecare an, din promovarea produselor Nike.
Interesant este că Ronaldo are stabilit în contractul cu Nike și un bonus de 4 milioane de euro pentru fiecare Balon de Aur câștigat. Până acum, starul portughez a obținut prestigiosul premiu de 5 ori, iar valoarea totală a încasărilor din parteneriatul cu Nike, început în 2004, ajunge la peste 162 milioane de euro, potrivit Football Leaks.
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918606.jpg
Premier League
Ronaldo, impresionant în tricoul lui United! Cifrele portughezului în meciul cu West Ham
ACUM 34 MINUTE
Fotbal
Charlie Patino, cel mai bun tânăr din istoria Academiei lui Arsenal, gata de debut!
ACUM O ORĂ