Fotbalul în Brazilia a fost multe decenii o adevărată religie. Vorbim de o țară care a respirat pentru sportul rege mult timp, pasiunea suporterilor determinându-i pe milioane de copii să se apuce de fotbal. Totul s-a tradus în 5 titluri mondiale, dar de la ultimul CM câștigat au trecut deja 20 de ani.
În Japonia și Coreea de Sud, Selecao dispunea de o generație de excepție, în frunte cu Ronaldo, Ronaldinho sau Kaka. Între timp, suporterii atât de pasionali s-au distanțat de națională, probabil și din cauza faptului că mulți dintre actualii jucători sunt văzuți mercenari. Cert e că Neymar, liderul de selecții din actualul lor al lui Tite, nu mai simte emulație în jurul naționalei.
"Astăzi naționala s-a distanțat de suporteri, nu știu de ce, dar o simt la fiecare meci. Există puține știri, puțin interes, puțini oameni știu când vom juca partida următoare. Și asta e rău, e trist. În această generație a mea, când joacă naționala nu mai contează", a dezvăluit Neymar, într-o discuție cu "Fenomenul" Ronaldo, în cadrul unui podcast.
Liga
Cum ar fi arătat cele mai tari echipe din La Liga dacă nu ar fi vândut niciun jucător în ultimii ani
29/04/2022 LA 09:24
CITEȘTE ȘI:
BRAZILIA, "SURPLUS" DE ATACANȚI. CINE VA PRINDE LOTUL PENTRU MONDIALUL DIN QATAR?

Neymar: "Vreau ca suporterii să susțină iar Brazilia"

Neymar a rememorat ce simțeau suporterii în anii 2000 când juca naționala și speră ca apropierea Cupei Mondiale din Qatar să aducă o apropiere între fani și prima reprezentativă, pentru că doar așa Selecao poate visa la un nou titlu mondial.
"Cand eram copil, orice meci al echipei nationale era un eveniment. Puneai steagul Braziliei în geam. Se făcea grătar, erau prăjituri pe masă, era o adevărată sărbătoare, un eveniment mare. Astăzi nu mai e la fel, nu știu cum am ajuns aici. Sper că totul va reveni la normal, vreau ca suporterii să susțină din nou echipa Braziliei. E nevoie să fim împreună, noi jucătorii și fanii, pentru a merge în Qatar în căutarea unui nou titlu mondial", a mai spus Neymar.
Vârful lui PSG este al doilea cel mai bun marcator din istoria Braziliei. El va deveni mai mult ca sigur golgheterul all-time al Selecao, în contextul în care mai are de recuperat doar 7 reușite față de Pele (77 de goluri la nașională pentru fostul mare jucător al lui Santos).
Ligue 1
PSG, gata să renunțe la Neymar! Parizienii au stabilit suma pentru care ar accepta să-l cedeze
27/04/2022 LA 14:37
Ligue 1
Mbappe, sfătuit cu privire la viitorul său! "Aici poate ajunge cel mai bun și poate câștiga UCL"
19/04/2022 LA 07:39