Site-ul mbl.is a scris la finalul partidei de la Reykjavik dintre Islanda și România că naționala insulară a făcut un meci excelent, în special din punct de vedere tactic. România nu și-a creat nicio mare ocazie de a marca și chiar dacă a presat pe final, nu a pus deloc în pericol poarta islandeză.
"Românii nu au reușit să amenințe deloc poarta Islandei pe finalul primei reprize și la pauză s-a intrat cu 2-0. Românii au schimbat complet linia ofensivă și au intrat în repriza secundă cu 3 noi atacanți, dar tot Islanda a început mai bine și a ratat 3 mari ocazii de gol în primele 5 minute.", au scris islandezii în cronica meciului.
România a revenit în joc după un penalty acordat de Skomina în urma consultării arbitrajului video. Islandezii nu au contestat decizia slovenului, dar au subliniat că tot naționala nordică a avut ocaziile mai mari și chiar dacă tricolorii au presat pe final, nordicii nu au avut nicio emoție pentru dalificare.
Romanian Liga I
Peluza Cătălin Hîldan a anunțat prima pentru Dinamo, la jocul de baraj cu U Cluj
ACUM 4 ORE
"Dar apoi Damir Skomina a oprit jocul, a analizat un incident din atacul României timp de 2-3 minute și a acordat în cele din urmă un penalty la faultul lui Ragnar Sigurdsson. Alexandru Maxim a marcat cu siguranță, era 2:1 în minutul 63, iar românii au revenit în joc. În continuare au presat, au avut 2 lovituri de colț consecutive, dar nu au ajuns nicăieri, iar echipa ilslandeză a ieșit treptat de sub presiune. În ciuda unor atacuri susținute pe final de meci, românii nu au avut nicio șansă de egalare și echipa islandeză a rezistat până la finalul jocului cu un joc defensiv puternic.", au menționat jurnaliștii islandezi.

Nimic despre posibilul penalty al României

Totuși, aceștia nu au scos niciun cuvând despre faza controversată din finalul partidei, când mingea l-a lovit în mână pe același Ragnar Sigurdsson, dar centralul Skomina nici nu s-a dus să revadă faza în camera VAR.
Dacă se dădea penalty și România egala, partida ar fi putut intra în prelungiri și cine știe ce s-ar mai fi putut întâmpla, dar, așa cum a declarat și Mirel Rădoi după meci, fotbalul prestat de "tricolori" a fost unul prea modest pentru a emite pretenții la calificarea în finala barajului.
Presa din insula nordică a lăudat echipa lui Hamren pentru felul în care s-a apărat și a scos în evidență faptul că golul lui Maxim din penalty a fost singurul șut pe poarta lui
Halldorsson din tot meciul: "Apărarea echipei islandeze a fost exemplară din primul minut până în ultimul moment și nu a dat niciodată șanse adversarului. Lovitura de pedeapsă a fost singurul șut al României pe poarta Islandei în joc și putem spune că nu a venit dintr-o ocazie de gol."
În final, presa islandeză a subliniat că a fost o victorie a echipei, mult mai experimentată și mai închegată decât cea a României: "A fost o victorie a echipei, în cea mai mare parte a revenit vechea națională bună, cu jucători care se cunosc foarte bine și au multă experiență și pur și simplu au fost prea experimentați și inteligenți pentru români în acest joc."
Islanda va juca luna viitoare la Budapesta meciul decisiv pentru calificarea la EURO. Dacă vor trece de Ungaria, pe islandezi îi așteaptă o grupă infernală la turneul final, din care vor mai face parte Germania, Portugalia și Franța.
Romanian Liga I
Universitatea Craiova – Farul 4-1. Antrenament reușit pentru olteni înainte de barajul pentru Europa
ACUM 5 ORE
Fotbal
Dybala, la mare căutare. Un club de top din Premier League s-a întâlnit cu agenții jucătorului
ACUM 7 ORE