Echipa națională a României a rămas fără selecționer după încheierea meciurilor din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, când Mirel Rădoi a anunțat că nu vrea să-și prelungească înțelegerea cu FRF. Răzvan Burleanu a discutat cu mai mulți antrenori români pentru a-i lua locul lui Rădoi, cel mai recent negociind cu Dan Petrescu.
Antrenorul celor de la CFR Cluj a fost ofertat de FRF în urmă cu câteva săptămâni, declarând ulterior că va da un răspuns final după ultimul meci al campioanei din acest an. Duminică după-amiază, la finalul partidei cu FC Argeș, Dan Petrescu a refuzat să vorbească despre preluarea echipei naționale, mărturisind că trebuie să poarte o discuție cu șefii clubului din Gruia.
Astăzi, oficialii CFR-ului au spus că aceasta a avut deja loc, iar tehnicianul a decis să refuze oferta federației și să rămână la Cluj. În aceste condiții, cel mai probabil, noul selecționer va fi Adrian Mutu, șefii forului național urmând a anunța miercuri numele celui care îl va înlocui pe Rădoi.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
IERI LA 13:09
Citește și:

"E un vis să ajung la echipa națională"

După ce în presa din România a apărut informația potrivit căreia Dan Petrescu ar fi refuzat oferta Federației Române de Fotbal, Nicolae Dică a vorbit despre decizia antrenorului clujenilor. Fostul secund al echipei naționale a recunoscut că își dorește foarte mult să ajungă selecționer, dar a punctat că nu are experiența necesară, oferindu-le celor de la FRF câteva variante.
"A fost timp și este timp în continuare să pună selecționer, pentru că mai este până la primul joc oficial. Nu cred că este o problemă că nu avem selecționer până acum. La Dan Petrescu nu am înțeles de ce s-au dus încă vreo trei săptămâni de când au avut prima discuție. Practic, puteau s-o închidă atunci. Nu se poate și asta e. Nu mai așteptau trei săptămâni ca să ne spună că nu vine. Eu am crezut că el va fi la echipa națională.
A discutat cu Hagi, a zis 'nu vin', a discutat cu Răzvan Lucescu și a zis 'nu vin' în aceeași zi. Amânăm trei săptămâni să știm că nu vine nici Petrescu... Nu cred că Mirel s-ar întoarce. Dacă se întorcea, o făcea până acum. Sunt antrenori liberi de contract, care sunt mai ușor de adus, precum Adrian Mutu sau Edi Iordănescu.
Eu nu am un CV așa bogat. Pentru mine, e un vis să ajung la echipa națională antrenor. Am fost secund. Să ajung principal e un vis, sper vreodată să ajung", a declarat Nicolae Dică pentru Telekom Sport.
Romanian Liga I
Un titular de la CFR Cluj și-a prelungit contractul! Lovitura dată de echipa lui Dan Petrescu
13/01/2022 LA 09:10
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28