Nicolae Stanciu a făcut sezonul carierei. Mijlocașul român de 27 de ani a fost motorul cehilor de la Slavia, vechea și noua campioană de la Praga. Stanciu a ajuns la 5 titluri de campion în carieră. Doar primele 2 au venit în România, cu FCSB. În 2017, Stanciu a fost campion în Belgia cu Anderlecht, iar ultimele 2 succese au fost în Cehia, cu Slavia Praga.
Stanciu a ajuns la 15 goluri și 7 pase de gol în acest sezon excelent. Pe lângă al treilea titlu consecutiv, Slavia a ajuns și în sferturile Europa League, unde a fost eliminată de Arsenal.
Europa League
Stanciu, din nou decisiv pentru Slavia! Românul, gol superb cu Rangers și cehii sunt în sferturi
18/03/2021 LA 16:45

Nicolae Stanciu, cel mai bun fotbalist român

Stanciu a reușit să-și crească nivelul de joc mai multe decât orice fotbalist român care evoluează în străinătate. Cehii de la Slavia i-au dat încredere, iar Stanciu a răspuns prin viziune de joc, personalitate, inventivitate și eficiență. Este clar că Stanciu ar trebui să fie liderul unei naționale a României care are nevoie disperată de un fotbalist care să dicteze ritmul jocului. Mijlocașul din Alba Iulia a demonstrat în Cehia că poate conduce un atac cu mulți jucători cu personalitate, iar Mirel Rădoi are misiunea de a-i crea un mediu asemănător în care să aibă libertate de mișcare și decizie, așa cum se întâmplă la Praga.
Stanciu a marcat mai mult ca niciodată în carieră și a creat multe faze spectaculoase la Slavia. Asta pentru că antrenorul Trpisovski a înțeles calitățile sale de decar și nu l-a mai obligat să muncească îl linia de mijlocași centrali din faza apărării.
https://i.eurosport.com/2021/05/03/3125481.png

Slavia Praga, cea mai bună echipă din estul Europei

Slavia Praga este fără niciun dubiu echipa momentului în estul Europei. Echipa lui Stanciu domină autoritar campionatul din Cehia pe care l-a cucerit pentru a treia oară consecutiv și a 21-a oară în istorie. Această performanță este dublată de evoluțiile convingătoare din Europa. Aflată acum 10 ani în faliment, Slavia și-a găsit salvatorul în Asia. Chinezii de la CITIC Group au pompat cu cap milioane, iar Slavia a ajuns de două ori în ultimele trei sezoane în sferturile Europa League. Echipe ca Sevilla, Rangers sau Leicester au fost aruncate în afara Europei în fazele eliminatorii de către Slavia în ultimii 3 ani.
Europa League
Ovidiu Hațegan va arbitra duelul românilor din optimile Europa League
09/03/2021 LA 11:29
Europa League
Stanciu a intrat într-un top select. Românul a fost nominalizat de căre UEFA pentru assistul rundei
28/02/2021 LA 05:03