Nicolae Stanciu era unul dintre puținii fotbaliști români care jucau la echipe cu nume din fotbalul european. Mijlocașul era la al 3-lea sezon la Slavia Praga și nimic nu anunța o despărțire bruscă, dar aceasta s-a produs în urmă cu câteva zile.
E posibil ca și clubul ceh să-și fi dorit să-l vândă pe Stanciu, în schimbul căruia va încasa în jur de 4 milioane de €, dar e clar că și fotbalistul a acceptat repede oferta de la Wuhan Three Towns, care este una uriașă din punct de vedere financiar. Conform Fanatik.ro, Stanciu va avea un salariu de 2,5 milioane de € pe an, iar contractul său se întinde pe două sezoane, cu posibilitatea de prelungire pe încă unul.
Astfel, Stanciu devine cel mai bine plătit fotbalist român, depășindu-i pe Ștefan Radu (peste 1 milion de € la Lazio), Ianis Hagi (în jur de 1 milion de € la Rangers), sau Vlad Chiricheș (circa 800.000 de € la Sassuolo).
Fotbal
O mare arbitră, uluită de Istvan Kovacs! Detaliul incredibil sesizat în finala Conference League
ACUM 41 MINUTE
Citește și:

Nicolae Stanciu va trebui să călătorească enorm pentru a mai juca la națională

Deși din punct de vedere financiar Stanciu a dat lovitura carierei, dar în plan sportiv plecarea în China este un mare pas în spate. În primul rând, noua sa echipă se zbate să rămână în prima ligă, fiind momentan pe primul loc deasupra liniei retrogradării, dar lupta e foarte strânsă. Astfel, există riscul ca în noul sezon românul să joace în Liga a 2-a din China, un nivel totuși mult inferior față de toate celelalte echipe la care românul a jucat până acum în carieră.
În al doilea rând, Stanciu are șanse mici să mai intre în vederile echipei naționale, pentru care a jucat de 54 de ori și a marcat 11 goluri. Asta nu pentru că nu ar merita sau nu ar avea valoare, ci din cauza distanței uriașe. La acțiunile echipei naționale, jucătorii ajung cu câteva zile înainte de primul meci, dar Stanciu ar trebui să parcurgă aproape 8000 de kilometri până în țară, ceea ce ar implica un drum de peste 20 de ore. Dacă punem la socoteală și diferența de fus orar e clar că Stanciu va avea o problemă în a juca la nivelul valorii sale chiar dacă va fi convocat.
O idee mai clară despre care va fi situația lui Stanciu la echipa națională ne vom face în luna martie, când România are programate două partide amicale, cu Grecia și Israel. Acestea vor fi primele pentru Edi Iordănescu la cârma tricolorilor și rămâne de văzut dacă acesta se va baza în continuare pe Stanciu sau va prefera să apeleze doar la jucători care evoluează în Europa.
Romanian Liga I
Mourinho a devenit "The Only One". Printre lacrimi, portughezul a anunțat: "Am intrat în istorie"
ACUM O ORĂ
Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM 12 ORE