În ultimii 20 de ani, tot mai puţini antrenori români au ajuns în fotbalul mare. Diferenţele dintre noi şi fotbalul civilizat au tot crescut, în detrimentul tehnicienilor autohtoni, iar aceştia par că nici nu au cum să recupereze terenul pierdut.
Un excelent tactician, Claudiu Niculescu e văzut de mulţi specialişti drept un antrenor care are viitor, cel puţin în fotbalul nostru. A studiat enorm şi e un bun pedagog, dar e conştient de cât de primitive sunt metodele şi logistica, chiar şi la nivelul Ligii 1.
În prezent la CS Mioveni, tehnicianul de 43 de ani l-a studiat în ultima perioadă pe Maurizio Sarri. Mai exact, a vrut să urmărească atent ciclul antrenorului italian, de pe vremea când el se afla la cârma lui Napoli. Între timp, Sarri a trecut pe la Chelsea şi Juventus, formaţii cu resurse financiare mult mai mari decât echipa din sudul Italiei, însă ce a văzut "Clau-gol" că se întâmpla la Napoli, pe vremea lui Sarri, l-a lăsat perplex. Diferenţele sunt atât de mari încât fostul atacant al lui Dinamo crede că handicapul e unul insurmontabil.
World Cup Qualification CONMEBOL
Imagini groaznice în Ecuador-Brazilia! Cunha, făcut KO de o intrare criminală a portarului advers
ACUM 7 ORE
"Zilele astea am stat să urmăresc ce se mai întâmplă cu această pandemie. Am făcut rost de un ciclu de pregătire al lui Sarri, de când era la Napoli. E un ciclu de pregătire competițională, cu meciuri duminică-duminică. Urmăresc cu atenție, sunt multe lucruri de învățat. Sunt multe lucruri care pot fi implementate și la noi. Fizic mai puțin, că nu sunt bani.
În schimb, sunt multe care nu se pot aplica nici măcar în Liga 1. De exemplu, acolo sunt cinci analiști video, dintre care patru fac o sinteză din ultimele meciuri. Cei patru prezintă analiza, extrag 60 de minute. Astea sunt prezentate analistului șef, iar la Sarri ajunge o sinteză de vreo 16 minute, care acoperă tot. Ei au drone, 3D, noi suntem un pic ca la răscoala de la 1907, ca să zic așa", a spus Niculescu, la Digi Sport.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM 7 ORE
Bundesliga
Ce atacant din Premier League urmărește cu atenție Erling Haaland? "E cel mai bun din lume la asta"
ACUM 10 ORE