Reprezentativa Gabonului va juca astăzi împotriva Gambiei un meci extrem de important în preliminariile Cupei Africii. Conform Daily Sport, Pierre Emerick Aubameyang și coechipierii săi au avut parte de o noapte de coșmar înaintea acestei partide, întreaga delegație a Gabonului fiind reținută mai bine de 6 ore pe aeroportul din Banjul, de către autoritățile din capitala Gambiei. Pașapoartele gabonezilor au fost reținute de personalul aeroportului în jurul orei locale 23:00 și au fost eliberate abia în jurul orei 6 dimineața.
Atacantul lui Arsenal s-a plâns pe rețelele de socializare de tratamentul la care a fost supus în noaptea trecută, insinuând că oficialii din Gambia profită de complexitatea regulilor de combatere a pandemiei pentru a-i pune "bețe în roate" echipei naționale a Gabonului înaintea duelului cu Gambia.
"Ce noapte grozavă la aeroport! Vreau doar să știu de ce Gambia ne păstrează pașapoartele de atâtea ore și ne țin la aeroport, suntem ostatici sau ce?", a scris vedeta lui Arsenal pe contul personal de Twitter.
Liga
Vedetele Barcelonei au clauze uriașe de reziliere! Cifrele, dezvăluite de jurnaliștii din Spania
27/04/2022 LA 12:23
După ce în final delegația Gabonului a fost "eliberată", Aubameyang a postat un nou mesaj, prin care a menționat că aventura trăită i-a motivat și mai mult pe el și pe coechipierii săi pentru meciul de astăzi: "Acest lucru nu ne va demotiva, dar oamenii trebuie să știe și mai ales CAF (Confederația Fotbalului African) să-și asume responsabilitatea. Suntem în 2020 și vrem ca Africa să progreseze, dar așa nu se poate."

Gabon, aproape de calificarea la Cupa Africii

Reprezentativa Gabonului este lider în grupa sa de calificare pentru Cupa Africii, având 7 puncte după primele 3 meciuri. Gabonezii sunt secondați de Gambia-4 puncte, Republica Democrată Congo-3 puncte și Angola-1 punct.
O victorie în deplasarea de astăzi din Gambia le-ar aduce lui Aubameyang&Co calificarea matematică la competiția interțări de pe continentul african. În urmă cu 4 zile, Gabonul a învins naționala Gambiei pe teren propriu, scor 2-1, unul dintre goluri fiind marcate chiar de starul lui Arsenal.
Aubameyang este fără îndoială cel mai important jucător al reprezentativei africane, pentru care a jucat 50 de partide și a marcat 20 de goluri până acum.
Bundesliga
Un puști-minune din Bundesliga visează să ajungă la Barca! "Mi-am dorit mereu să joc pe Camp Nou"
17/04/2022 LA 11:59
Liga
Aubameyang, ironic după ce a strălucit în El Clasico! Ce mesaj ironic i-a transmis lui Arteta
21/03/2022 LA 14:34