Reprezentanții IFAB s-au întrunit într-o ședință extraordinară în care au hotărât modificarea anumitor aspecte din regulamentul jocului de fotbal. Cea mai importantă schimbare va fi în privința regulii henț-ului. Mai exact, atingerea mingii cu mâna în mod accidental nu va mai fi considerată o încălcare a regulamentului, chiar dacă faza respectivă se va încheia cu un gol marcat.
Spre exemplu, golul marcat aseară de Fulham în meciul cu Tottenham ar fi fost valabil dacă această regulă era deja în vigoare. Josh Maja a înscris, însă reușita sa a fost anulată după consultarea VAR-ului, considerându-se că mingea a fost atinsă în prealabil cu mâna de Mario Lemina. Reluările au arătat că Lemina nu a avut nicio intenție de a comite henț, mingea lovindu-l în mână după o degajare a lui Davinson Sanchez.
Conform noilor reglementări ale IFAB, nu orice atingere a mingii cu mâna poate fi considerată o infracțiune. În schimb, în cazul în care mâna face "în mod nenatural aria corpului mai mare", arbitrii vor decide în funcție de fază dacă vor acorda sau nu henț. Potrivit Sky Sports, noua regulă va intra în vigoare începând cu 1 iulie 2021.
Fotbal
"Mbappe e noul Pele!" Arsene Wenger, convins că starul lui PSG va câștiga Balonul de Aur
ACUM 12 ORE
https://i.eurosport.com/2021/03/03/3005115.png

Arsene Wenger vrea ca regula off-side-ului să fie schimbată

Pe ordinea de zi a ședinței celor de la IFAB a fost și o propunere venită de la Arsene Wenger în privința off-side-ului. Fostul antrenor al lui Arsenal, care acum lucrează în cadrul FIFA solicită ca regula off-side-ului să fie modificată astfel încât să se dea mai mult credit atacului.
Francezul propune ca dacă orice parte a corpului atacantului este în joc în momentul pasei, să nu mai fie considerată poziție de off-side. Momentan, regulamentul prevede că dacă orice parte a corpului cu care se poate înscrie este în spatele liniei penultimului apărător trebuie dictată poziție de off-side.
Mai ales după introducerea VAR-ului au fost anulate o sumedenie de goluri din cauza unor poziții de off-side milimetrice, lucru care evident conduce la frustrări din partea celor implicați. O modificare în sensul propus de Wenger ar oferi mai multă toleranță atacanților, a căror goluri nu vor mai fi anulate pentru că au avut un vârf de gheată avans față de fundaș când au primit mingea.
Privind această regulă nu s-a specificat clar dacă și când va fi aplicată, dar FIFA a anunțat că se vor face teste și e posibil să fie introdusă pe viitor.
https://i.eurosport.com/2021/03/04/3005943.jpg
Fotbal
Arsene Wenger anunță o adevărată revoluție în fotbal! Cum se va schimba regula offside-ului
12/10/2021 LA 20:05
Fotbal
Szczesny, portarul care a preferat să fumeze decât să apere în Premier League
22/05/2020 LA 13:39