Autoritățile scandinave nu au permis deplasarea naționalei Norvegiei în România pentru meciul din runda a 5-a a Ligii Națiunilor, explicând că "ar reprezenta un risc mult prea mare", în contextul răspândirii coronavirusului.
În urma unei ședințe organizate aseară, între autoritățile nordice și Federația Norvegiană, s-a ajuns la concluzia că Haaland&Co nu pot face deplasarea la București pentru meciul cu trupa lui Mirel Rădoi.
Prin urmare, UEFA a anunțat că partida de pe Arena Națională a fost anulată. În continuare, Comisia de Disciplină a forului european va trebui să anunțe ce rezultat va fi înregistrat între cele două naționale.
Fotbal
Tottenham încearcă o adevărată lovitură pe piața transferurilor de la Juventus!
ACUM 16 MINUTE
La ora actuală există două variante:
  • 1. Norvegia pierde meciul "la masa verde", în cazul în care Federația scandinavă va fi considerată vinovată pentru neprezentare.
  • 2. UEFA consideră că niciuna dintre cele două Federații nu este vinovată, iar rezultatul se stabilește prin tragere la sorți, dintre următoarele 3 scoruri: 1-0, 0-0 sau 0-1.
Cel mai probabil, UEFA va alege prima variantă, în urma căreia România va câștiga meciul cu Norvegia la "masa verde".

Iată cum ar arăta clasamentul grupei, cu victoria României la "masa verde":

  • 1. Austria 9 puncte (cu două jocuri rămase)
  • 2. Norvegia 9 puncte (un joc rămas)
  • 3. România 7 puncte (un joc rămas)
  • 4. Irlanda de Nord 1 punct (două jocuri rămase)

Norvegia vrea să alcătuiască o "națională de urgență" pentru duelul cu Austria

Norvegia are nevoie să meargă pe terenul Austriei și să câștige, în ultima rundă (18 noiembrie), pentru a-și adjudeca prima poziție în grupă, care asigură promovarea în Liga A din Nations League.
Acest lucru nu se anunță deloc ușor, având în vedere că autoritățile scandinave au anunțat că jucătorii Norvegiei vor trebui să intre în izolare 10 zile. Această decizie face imposibilă deplasarea nordicilor în Austria, cel puțin cu prima echipă.
Totuși, oficialii Federației scandinave au găsit o soluție care, la prima vedere, pare nebunească. Nordicii vor să alcătuiască o "națională de urgență", formată din jucători care evoluează în afara țării și care nu au fost chemați inițial la meciurile din această lună.
"Încercăm acum să ne prezentăm cu o altă echipă contra Austriei, dar sunt foarte multe probleme de ordin logistic, care trebuie rezolvate într-un timp foarte scurt.
Decizia finală va fi luată după ce vor veni clarificările din partea UEFA, însă nu mai devreme de mâine (n.r - luni)", a declarat Lise Klaveness, director în cadrul Federației Norvegiene de Fotbal, potrivit NRK, citat de Digisport.

Ce jucători ar putea fi chemați la naționala Norvegiei pentru meciul cu Austria

În același timp, sursa citată anunță că există și 3 jucători din lotul actual al Norvegiei care ar putea face excepție de la decizia autorităților. Este vorba despre Per Kristian Bratveit, Jens Petter Hauge și Martin Odegaard, care au fost infectați în trecut cu COVID.
Printre jucătorii care ar putea fi convocați de urgență la naționala Norvegiei se numără:
  • Tokmac Nguen (Ferencvaros), Andreas Vindheim (Sparta Praga), Adrian Pereira (PAOK Salonic), Kristoffer Askildsen (Sampdoria), Andreas Hanche-Olsen (Gent), Fredrik Gulbrandsen (Istanbul BB), Hakon Evjen (Alkmaar), Jilian Ryerson (Union Berling), Alexander Soderlund (Hacken), Mats Moller Daehli (Gent) sau Kristian Thorstvedt (Gent).
Meciurile rămase de disputat în grupa României din Liga Națiunilor:
  • Austria - Irlanda de Nord (astăzi, ora 21:45)
  • Irlanda de Nord - România (miercuri, ora 21:45)
  • Austria - Norvegia (miercuri, ora 21:45)
Fotbal
Edi Iordănescu ar fi ajuns la un acord cu FRF! De ce depinde numirea sa în funcția de selecționer
ACUM 27 MINUTE
Coppa Italia
Presa din Italia anunță că Ionuț Radu va apăra poarta lui Inter după 8 luni!
ACUM O ORĂ