Eduard Novak, noul ministru al Tineretului și Sportului, a declarat că îşi doreşte ca din luna ianuarie suporterii să revină pe stadioane. O decizie finală va fi luată împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie şi de evoluţia pandemiei în România.Toate competiţiile sportive se desfăşoară, în acest moment, fără spectatori din cauza pandemiei de coronavirus.
"Din ianuarie, vreau oameni în tribune, dar nu ține doar de mine, ține și de Ministerul Sănătății. Îmi doresc să putem cât mai repede să dăm o șansă sportului să se desfășoare în condiții normale, dar pentru asta avem nevoie de oameni sănătoși în România", a spus Eduard Novak, la Digi 24. Anunțul noului ministrul al Sportului vine în momentul în care au început să fie administrate vaccinurile anti-COVID, fapt care ar urma să coincidă cu o scădere a cazurilor de infectare.

EDUARD NOVAK, NOUL MINISTRU AL TINERETULUI ȘI SPORTULUI, ARE O POVESTE DE VIAȚĂ IMPRESIONANTĂ

Fotbal
Steliano Filip a fost prezentat la noua sa echipă! Unde va juca fostul căpitan de la Dinamo
ACUM 3 MINUTE
Eduard Novak este singurul campion paralimpic al României, multiplu medaliat mondial şi european la paraciclism. În 1996, la vârsta de 19 ani, după ce fusese de zece ori campion național la patinaj viteză, a suferit un accident de mașină și și-a pierdut un picior. Proteza se întinde de la laba piciorului până la nivelul genunchiului drept.
Sportivul din Miercurea Ciuc a vorbit despre accident într-un interviu acordat în urmă cu 11 ani: "În ianuarie ’96 mergeam la un concurs în Italia. Aveam 19 ani. Vremea era foarte rea. Ningea, drumul era în construcție. Eram în mașină cu părinții mei. Mașina a derapat și ne-am lovit de parapet. Parapetul era lovit dinainte și era ieșit în afară. Nu aveam viteză, abia vedeam drumul, așa tare ningea. După ce ne-am izbit și am aprins lumina, m-am uitat în jos și am văzut că parapetul era în mașină. Nu aveam jumătate din laba piciorului. Mă uitam și nu-mi venea să cred. Mă gândeam că m-am lovit la cap și nu văd bine…".
Novak este multiplu campion național, european și mondial și a fost medaliat cu argint la Jocurile Paralimpice de la Beijing din 2008. A fost medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012, competiție pentru care s-a antrenat intens, parcurgând zilnic până la 150 de kilometri cu bicicleta. În februarie anul acesta a cucerit trei medalii la Mondialele de paraciclism din Canada. În septembrie anul trecut, Novak a cucerit o medalie de bronz la Mondialele de paraciclism de la Emmen (Olanda).
Cupa Mondială FIFA
Lovitură pentru Southgate! Un jucător al naționalei Angliei a părăsit lotul pentru Cupa Mondială
ACUM 27 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Tunisiei, prima reacție după victoria cu Franța: "Părăsim competiția cu mândrie!"
ACUM 40 MINUTE