Italia e cea mai expusă țară din Europa în fața COVID-19, cu 110.820 de cazuri. Dintre pacienții diagnosticați pozitiv, 13.211 au murit, de patru ori mai mult decât în China, prima țară afectată de pandemie.
George Pușcaș, care a aparținut de Inter între 2013 și 2018, are foarte mulți apropiați la Milano, orașul cel mai afectat din Lombardia. Fotbaliștii nerazzurrilor trăiesc cu teamă, dar reușesc să mențină termenii izolării, conștienți de pericolele la care s-ar expune.
"Nici nu mai știu ce să spună, sunt în cel mai grav moment. Stau doar acasă. Am vorbit cu mulți de Inter și nu au ce să facă. Trebuie să evite orice contact", a declarat Pușcaș pentru AntenaSport.
Fotbal
Primul antrenor care demisionează din cauza coronavirus. Cum s-a ajuns la această măsură
02/04/2020 LA 09:41
Dacă foștii colegi de la Inter se confruntă cu mari probleme, Pușcaș poate fi liniștit dintr-un punct de vedere. În Bihor, județul unde s-a născut și unde îi locuiește familia, situația este una bună. Autoritățile au raportat foarte puține cazuri de coronavirus, iar cei apropiați au moralul ridicat.
"Deocamdată nu sunt semne de îngrijorare în acea zonă. Mă bucur că sunt în siguranță și nu au probleme. Cred caă fiecare om, de oriunde ar fi, ar trebui să respecte ce zic autoritățile. Ar fi indicat să evităm mersul afara!", a mai spus internaționalul român.

Jucătorii lui Inter, puși în gardă de patron

Jucătorii lui Inter s-au comportat ireproșabil în carantină, deși peste tot în Europa au existat cazuri de fotbaliști indisciplinați, care au crezut că regulile lor nu li se aplică. La situația de la Inter a contribuit din plin patronul Steven Zhang, care le-a vorbit băieților lui Conte despre realitatea din China.
Asia a fost epicentrul coronavirus mai multe luni, când virusul părea foarte îndepărtat de Europa, continent care mult timp a crezut că e suficient de bine protejat și nu va fi afectat.
Chinezii au luat o serie de măsuri drastice pentru a limita expunerea la COVID-19, iar în acest moment criza aproape că a trecut, oamenii reluându-și activitățile obișnuite.
Italia a fost luată prin surprindere de coronavirus, devenind cea mai afectată țară din Europa, cu 97.689 de cazuri confirmate și 10.779 de pacienți decedați, după cum arată ultimele cifre ale autorităților. În general, măsurile luate au fost tardive, dar nu același lucru s-a întâmplat la Inter, unde patronul Zhang i-a pus în gardă pe jucători de la început. Javier Zanetti, legendarul jucător al nerazzurrilor, care în prezent ocupă funcția de vicepreședinte, a vorbit pe larg despre cât de responsabili au fost propriii fotbaliști.
"Steven Zhang ne-a povestit despre ceea ce s-a întâmplat în țara sa. Totul era închis în China, străzile erau pustii. Mărturia lui cu siguranță ne-a ajutat să luăm măsurile necesare de precauție pentru a face față acestei stări de urgență", a dezvăluit căpitanul legendar al nerazzurrilor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
International friendlies
Cei 3 "tricolori" care au impresionat în amicalul cu Moldova! "Am văzut schimbări în bine"
21/11/2022 LA 13:06
Liga Națiunilor UEFA
Pițurcă nu îl iartă pe Pușcaș după retrogradarea României în Liga C! "E inadmisibil să faci asta"
27/09/2022 LA 11:17