Problemele financiare apărute în fotbal din cauza pandemiei au afectat în special echipele mici, iar FC România nu a făcut excepție. Echipa românilor din Marea Britanie se va desființa din cauza problemelor financiare provocate de pandemia de coronavirus, aceasta nemaiputând continua activitatea din cauza lipsei sponsorilor.

Desființarea FC România e oficială

Liga Campionilor UEFA
Liverpool - Real Madrid, LIVE TEXT de la 22:00 | E ziua finalei Champions League! Tot ce e de știut
ACUM O ORĂ
Cu câteva săptămâni în urmă, Ionuț Vintilă trasmitea un ultimat-ul prin intermediul eurosport.ro prin care spera că anumiți sponsori sau persoane cu stabilitate financiară vor încerca să salveze echipa de la faliment.
Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat și astăzi managerul echipei a anunțat prin intermediul unei postări pe facebook desființarea echipei.
Micuța echipă din Cheshunt (Hertfordshire, Anglia) a fost preluată de o conducere englezo-irlandeză și va continua să evolueze sub același nume cel puțin un an în Isthmian League, una dintre numeroasele ligi inferioare din Regatul Unit.
Din păcate, problemele financiare au dus la dispariția acestei echipe formate în mare majoritate din români emigrați în Marea Britanie, care printre altele a jucat în turul secund al celei mai vechi competiții din lume, Cupa Angliei.

#DORdeSPORT cu managerul FC România, Ionuț Vintilă

Ionuț Vintilă spera la o salvare a echipei acum câteva săptămâni

Eurosport a stat de vorbă acum câteva săptămâni cu managerul Ionuț Vintilă despre situația clubului, iar acesta prevestea anunțul de astăzi, mărturisind cu lacrimi în ochi că acesta poate fi sfârșitul pentru FC România.
"Din păcate lucrurile nu s-au îmbunătățit, dimpotrivă, s-au înrăutățit. Pare că ni s-au închis toate posibilitățile de a ne continua activitatea. Totuși sperăm în ultimul moment să vină cineva, să apară cineva să ne ajute să ne continuăm activitatea, să preia clubul. Sunt deschis la orice fel de înțelegere numai ca această echipă să-și continue parcursul pentru că este păcat. Am ajuns în această situație după 14 ani de activitate. Din punctul meu de vedere este cea mai cunoscută din diaspora și a ajuns să fie foarte aproape să-și închidă porțile. Sunt foarte pesimist din acest punct de vedere. Pandemia ne-a afectat cel mai mult. Sponsorii care ne-au ajutat în trecut au și ei problemele lor și nu ne pot ajuta. Simt că nu am nicio ieșire și în niciun an nu mi-a fost ușor. An de an am încercat să aduc tot ce trebuie pentru a-și continua activitatea. Noi suntem acum în liga a opta. Am început în liga a 17-a, am avut multe promovări succesive. Cred că 60% din componenții echipei sunt români. Vin de plăcere, vin pentru că simt ceva pentru această echipă", a spus Vintilă cu câteva săptămâni în urmă.
Romanian Liga I
Universitatea Craiova s-a calificat în Conference League, după o victorie cu FC Botoșani, cu 2-0
ACUM 11 ORE
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 15 ORE