Ronald Koeman va semna astăzi cu Barcelona, însă numirea lui provoacă o serie de controverse. În ultimii doi ani, cu el la timonă, naționala Olandei a arătat excelent, însă CV-ul tehnicianului pune în discuție dacă e sau nu un antrenor de talia Barcelonei.
În ultimii ani, conducerea de pe Camp Nou a apelat la tehnicieni care nu prezentau vreo garanție - Valverde și Setien -, iar alegerile s-au dovedit a fi neinspirate. În acest context, să mizezi pe un antrenor ale cărui singure performanțe au venit în Eredivise (două titluri cu Ajax și unul cu PSV) pare riscant. Cel puțin asta consideră Juan Carlos Heredia, fostul vârf de atac al Barcelonei din anii '70.
"Barcelona nu e un club unde Koeman să arate dacă e un antrenor bun sau nu. Un club cu atâția suporteri, cu atăția socios și un asemenea prestiugiu nu poate face teste, nu se poate întreba dacă Ronaldo Koeman e un tehnician de valoare sau nu", a spus fosta glorie a catalanilor pentru Radio Villa Trinidad.
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
IERI LA 11:01

Xavi, varianta mai bună pentru Barcelona

O alegere mult mai inspirată pentru Bartomeu ar fi fost Xavi, chiar dacă acesta nu prezintă, de asemenea, vreo garanție. Fostul mijlocaș e la început de drum și nu se știe sigur dacă putea gestiona presiunea, însă măcar avea un atu clar: cunoaște perfect clubul și vestiarul trupei blaugrana.
Din câte se pare, președintele catalanilor a cochetat cu această idee, însă a renunțat la ea pentru că Xavi e în echipa lui Victor Font. Principalul opozant al lui Bartomeu de la alegerile de anul viitor pentru președinția Barcelonei nu a făcut un secret din faptul că îl vede pe fostul "regizor" al jocului catalanilor drept soluția ideală pentru banca tehnică.
"Xavi avea un avantaj în fața lui Koeman pentru că e conectat la ce se întâmplă la club, îl cunoaște foarte bine", a mai spus cel poreclit "Milonguita", pentru ca apoi să vorbească și despre Setien: "Am spus de atunci că alegerea e una ciudată, că Barcelona angajează un antrenor fără notorietate. Mulți nici nu știau cine este. Barcelona nu a câștigat prin acea alegere și nici Setien, având în vedere rezultatele".
Nu în ultimul rând, Heredia a vorbit despre eliminarea rușinoasă a echipei de suflet din Liga Campionilor. Catalanii au fost demantelați, scor 8-2 de Bayern, într-una dintre cele mai rușinoase înfrângeri din istoria clubului.
"De când am deschis ochii în fotbal, nu am văzut-o pe Barcelona sî ia opt goluri. Nu știți câte lucruri mi-au trecut prin minte la acea partidă. Poți pierde primind 3 sau 4 goluri, dar nu 8", a fost concluzia fostului vârf.
2 trofee a cucerit Heredia cu BarcelonaȘ Cupa Spaniei (1978) și Cupa Cupelor (1978-1979).
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
26/05/2022 LA 14:15
Bundesliga
Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor
26/05/2022 LA 06:45