Vestea de excludere a Cataniei era așteptată și deși încă lipsesc confirmările oficiale va deveni realitate. Echipa siciliană va fi exclusă din campionatul Seriei C (liga a treia italiană). Catania ocupă în prezent locul 11 ​​în clasament, dar are deja o hotărâre definitivă a tribunalului, care a spus mai întâi nu vânzării companiei către antreprenorul Benedetto Mancini, apoi a declarat nul programul de reorganizare judiciară care urma să expire pe 19 aprilie. Ca urmare a acestei ultimei pronunțări, Catania, care fusese declarată în faliment pe 22 decembrie trecut , nu va mai juca meciurile rămase din sezonul regulat din Grupa C începând cu cel programat duminică, 10 aprilie, pe stadionul Massimino, împotriva Latinei.
Tribunalul, în decizia prin care blocase vânzarea clubului către Mancini, îi ceruse Ligii italiene care administrează meciurile din Serie C să fie dispusă să-și asume cheltuielile necesare pentru a permite Cataniei să joace meciurile rămase până la sfârșitul sezonului. Cu toate acestea, Liga a refuzat să facă acest lucru. "Cu mare durere trebuie să remarc că încetarea exercițiului provizoriu în sezonul regulat provoacă un prejudiciu serios campionatului de Serie C și aceasta este o situație pe care nu mi-am dorit niciodată să o trăiesc ”, a spus președintele Lega Pro. , Francesco Ghirelli -. "Subliniez suferința insuportabilă pe care toată această afacere o provoacă orașului Catania, numeroșilor fani Catania din Sicilia, Italia și din lume.".
Citește și:
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
IERI LA 19:38

Catania, al 12-lea cel mai popular club din Italia

Un sondaj organizat în 2013 printre fanii italieni a arătat că Juventus este cea mai populară echipă. Pe locurile 2 și 3 sunt cele două echipe din Milano, Inter și Milan. Catania este între cele mai iubite echipe din sudul peninsulei și pe locul 12 în clasamentul celor mai populare cluburi din Italia, cu peste 230 de mii de fani.
https://i.eurosport.com/2015/06/24/1622258.jpg
Echipa din Sicilia a terminat de 4 ori pe poziția a 8-a în Serie A, ultima dată chiar acum 9 ani, dar problemele financiare au doborât clubul.
O listă lungă de nume grele ale fotbalului mondial au jucat sau antrenat la Catania. Între aceștia, Diego Simeone (2011), Mihajlovic (2009-2010) sau Zenga (2008-2009).
Nicolae Dică a fost adus de Zenga în 2008, după un transfer de 2,5 milioane de euro de la Steaua.. Dică a jucat doar 3 meciuri în Seri A și a fost împrumutat la Iraklis Salonic, CFR Cluj și Manisaspor.
Liga
Simeone, întrebat de ce a dat mâna cu Ancelotti deși pe Klopp îl lăsase cu mâna întinsă în toamnă
10/05/2022 LA 05:35
Liga
Care a fost prioritatea lui Ancelotti în meciul cu Atletico Madrid: "Am vrut să evităm problemele"
09/05/2022 LA 07:03