În ultima vreme, oficialii fotbalului britanic au discutat intens despre implementarea în regulament a unui amendament care să permită efectuarea uneia sau a mai multor schimbări în plus, în cazul în care este vorba despre jucători care au suferit o comoție. Astăzi s-a luat și o decizie în acest sens, iar antrenorii vor putea apela la 2 modificări suplimentare pe meci, dacă situația o va impune.
Decizia are rolul de a asigura o protecție mai mare jucătorilor care se lovesc la cap în timpul partidelor. De multe ori, aceștia continuă jocul după asemenea lovituri pentru a nu-și lăsa echipa în inferioritate numerică, dar consecințele pe termen lung pot fi cât se poate de grave.

Noua regulă va fi aplicată începând cu 5 februarie

Fotbal
Răzvan Burleanu a explicat motivele pentru care Edi Iordănescu a fost numit selecționerul României
ACUM O ORĂ
Noul protocol a fost ratificat și va fi implementat începând cu 5 februarie în Premier League, la meciurile din optimile FA Cup, dar și în primele 2 ligi din fotbalul feminin. Așadar această nouă regulă va putea fi aplicată în curând, dar evident că nimeni nu-și dorește să se ajungă la o asemenea situație.
Pentru ca echipa care apelează la aceste schimbări să nu fie considerată avantajată, adversarii vor putea face și ei una sau 2 schimbări în plus în partidele respective.
Chiar dacă regula oferă un plus de siguranță fotbaliștilor, aceasta are destui critici în Marea Britanie. Mulți specialiști optau pentru introducerea unor schimbări temporare, de 10 minute, timp în care medicii să constate dacă jucătorul lovit poate sau nu continua partida. În acest interval, un alt fotbalist l-ar fi înlocuit, iar echipa nu ar fi fost nevoită să joace în inferioritate numerică.
https://i.eurosport.com/2021/01/29/2980923.jpg
Fotbal
Edi Iordănescu, primele reacții din postura de selecționer: "Am fost susținut de americani"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Final de sezon pentru Ianis Hagi! Mijlocașul, operat la ligamentele încrucișate
ACUM O ORĂ