După City - Dortmund 2-1, din manșa tur a sferturilor Champions League, Octavian Șovre a fost surprins de camere cerându-i semnătura lui Haaland. Inițial, tușierul român a fost aspru criticat de presa din Vest, dar după ce s-a aflat că demersul său a avut un scop umanitar, jurnaliștii - inclusiv celebrul L’Equipe - au salutat inițiativa românului. Totuși, inițiativa oficialului român nu a fost aprobată de toată lumea, nici măcar după ce s-a aflat scopul obținerii acelui autograf de la Haaland.
Octavian Șovre a ținut capul de afiș al săptămânii din fotbalul mondial după ce i-a cerut lui Erling Haaland un autograf. Ulterior, tușierul a spus și de ce a făcut acest lucru: din dorința de a aduna bani pentru o asociație specializată în tratarea copiilor cu autism din Bihor. La doar câteva zile dupa acest episod, arbitrul de tușă a mai primit o veste: a fost înlocuit de CCA (Comisia Centrală a Arbitrilor) din brigada care va conduce meciul dintre CS U Craiova și CFR Cluj, din etapa a 30-a a Ligii 1 (va avea loc pe 11 aprilie, de la ora 21:30).

Octavian Șovre, pedepsit de CCA pentru autograful pe care i l-a cerut lui Erling Haaland

Liga Națiunilor UEFA
Mancini, uluit de ce au făcut fanii maghiari la începutul partidei Ungaria - Italia! "Vă mulțumim"
ACUM 28 MINUTE
Conform Gazetei Sporturilor, Octavian Șovre (47 de ani) ar fi trebuit să facă parte din brigada care va oficia la acest derby al etapei din Liga 1, dar a fost schimbat cu Radu Ghinguleac. Sursa citată pune înlocuirea lui Șovre pe seama incidentului cu Haaland, atât de mediatizat atât în presa de la noi, cât și în cea din străinătate. În plus, potrivit The Times, UEFA are de gând să pună în aplicare protocolul care prevede că arbitrii nu ar trebui să ceară autografe jucătorilor sau cluburilor tricouri semnate.
Prin urmare, Șovre riscă să nu mai fie delegat la următoarele meciuri europene. De altfel, românul se afla sub lupa oficialilor europeni încă de la scandalul de la meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir atunci când ambele echipe au ieșit de pe teren din cauza unor comentarii făcute de Sebastian Colțescu. Totuși, forul european ar putea lua în cele din urmă act de cauza umanitară din spatele demersului tușierului, mai ales că acesta a vrut și autograful lui Guardiola - exponentul celeilalte formații angrenată în dispută - pentru a-l valorifica pentru oamenii bolnavi de autism.
Liga Națiunilor UEFA
Selecționerul Bosniei, surprins că România a retrogradat în Liga C: "E o surpriză"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Ce șanse avem să ajungem la Euro 2024!? Cum arată grupa ideală și în ce grupă am avea șanse "0"
ACUM O ORĂ