John Barnes a fost și reprezintă în continuare un simbol pe Anfield. Născut în Jamaica pe 7 noiembrie 1963, la Kingston, Barnes a povestit în autobiografie care a fost golul pe care și-l amintește de fiecare dată cu mare drag. Se întâmpla într-o sâmbătă de octombrie, în 1987, atunci când prima clasată, Liverpool, învingea în mod clar contracandidata la titlu de pe locul secund, Queens Park Rangers.
Pe Anfield, în fața a peste 40.000 de suporteri, John Barnes a înscris de două ori în victoria cu 4-0 în fața Queens Park Rangers, însă golul care a stabilit scorul final este cel mai special pentru legendarul fost fotbalist al "Cormoranilor". Acel gol rămâne în amintirea lui Barnes cel mai bun al carierei, chiar mai bun decât slalomul pe care l-a făcut în tricoul Angliei prin defensiva Braziliei pe Maracana în 1984. Inițiativa care a condus la golul lui Barnes a fost fără îndoialăcorectă, încrezătoare și creativă, directă, iminentă și ingenioasă.

John Barnes, despre golul carierei

Fotbal
Interviu eveniment cu John Barnes pentru Eurosport: "Societatea este vinovată pentru rasism"
04/12/2019 LA 11:55
"De fiecare dată când adversarii veneau prin alunecare, încercam să trec mingea pe lângă ei, să accept provocarea și să recâștig echilibrul cu mingea pe partea opusă. După ce am strecurat mingea pe lâgnă Fenwick, am aterizat pe teren și am readus mingea înapoi cu piciorul stâng dintr-o singură mișcare. A fost dificil pentru mine să înțeleg cum de nu am căzut", povestește Barnes în autobiografie.
Eurosport aduce legendele aproape de fani. Legenda lui Liverpool, John Barnes, va sosi în România pe 30 noiembrie pentru o întâlnire cu fanii și va fi, de asemenea, la emisiunea Premier League Show.
Fotbal
John Barnes îl compară pe Rodgers cu Klopp:"Ar fi fost altfel la Liverpool dacă ar fi fost susținut"
29/11/2019 LA 12:55
Fotbal
John Barnes a dormit alături de oamenii fără adăpost ca să ajungă la ultima finală Champions League
26/11/2019 LA 13:14