Articol scris de Alex Ivan
RB Leipzig a anunțat azi că Dominik Szoboszlai a semnat un contract valabil pe 4 sezoane și jumătate. Mijlocașul de 20 de ani era curtat de mai multe cluburi gigant ale Europei, printre care Real Madrid și Arsenal. Fotbalistul maghiar va efectua mutarea la trupa antrenată de Julian Nagelsmann pe 2 ianuarie 2021, atunci când se va deschide oficial fereastra de mercato din iarnă. Echipa din Bundesliga a oficializat transferul lui Szoboszlai, care va purta numărul 17 la noua sa echipă.
Fotbal
5 jucători din Bundesliga, în topul celor mai valoroși 10 fotbaliști U23! Cine e cel mai scump
13/04/2022 LA 11:35
Mijlocașul de 20 de ani era printre cei mai curtați jucători de pe piața de transferuri, după evoluțiile fantastice din tricoul lui Salzburg și al naționalei Ungariei. Szoboszlai se va alătura lui Leipzig în momentul deschiderii ferestrei de mercato, la data de 2 ianuarie 2021.

Szboloszlai, oficial la RB Leipzig

“Suntem mulțumiți că am reușit să-l transferăm pe Dominik Szoboszlai. Negocierile cu Dominik și reprezentatul său au decurs bine și suntem mândri că a ales să se alăture lui RB Leipzig. Dominik are un potențial extraordinar și poate evolua pe orice poziție la mijlocul terenului. Își folosește foarte bine ambele picioare, șutează bine de la distanță și este excelent la faze fixe. Cred că va aduce foarte multe pentru echipa noastră”, a declarat directorul sportiv de la RB Leipzig, Markus Krosche.
Szoboszlai a marcat 25 de goluri și a oferit 30 de pase decisive în cele peste 80 de apariții în tricoul lui Salzburg. Tânărul maghiar și-a calificat naționala la Euro, după ce a reușit să înscrie golul victoriei în barajul cu Islanda la ultima fază a meciului.

RB Leipzig, alegerea lui Szoboszlai

“Sunt foarte fericit ca transferul meu la Leipzig s-a oficializat. Clubul a progresat enorm, este printre cele mai bune formații din Bundesliga și reprezintă un adversar de temut în Champions League. Mutarea la Leipzig este perfectă pentru dezvoltarea mea deoarece voi colabora cu un antrenor de top și voi avea coechipieri tineri și foarte ambițioși, care deja au căpătat ceva experiență și au avut câteva motive de bucurie. Vreau să ajut clubul să-și continue ascensiunea în 2021”, a afirmat Dominik Szoboszlai.
Maghiarul va purta numărul 17 la noua sa echipă. El va fi coechipier cu conaționalii Peter Gulacsi și Willy Orban, cât și cu fostul amic de la Salzburg, Hwang Hee-Chan.
Premier League
Arsenal vrea să-l ia pe Dominik Szoboszlai și a propus plătirea clauzei de reziliere în...rate
21/11/2020 LA 05:38
Premier League
#Euroscout Dominik Szoboszlai, viitorul Ungariei
18/09/2020 LA 11:15