După ce a reușit să îl aducă pe Meunier, de la PSG, gratis, belgianul aflându-se la final de contract cu formația care domină autoritar campionatul din Hexagon, Dortmund dă o altă lovitură. Dortmund a câştigat duelul cu echipe ca Manchester City şi Manchester United şi a obţinut semnătura lui Jude Bellingham. Fostul jucător al lui Birmingham City a semnat un contract pe termen lung cu echipa din Bundesliga şi în ciuda vârstei, va juca pentru prima echipă.
În schimbul lui, formația din Bundesliga va plăti o sumă impresionantă, judecând după vârstă: 23 de milioane de euro. Acesta e considerat unul dintre cei mai promițători jucători din lume, iar performanțele de până acum vorbesc de la sine. Tânărul fotbalist englez a devenit cel mai scump fotbalist din istoria lui Birmingham. Anterior, acest record era deţinut de Che Adams, cumpărat de Southampton pentru 17 milioane.
Dortmund a înțeles că, pentru a-i pune probleme lui Bayern, trebuie să investească în tineri de mare viitor, care în câțiva ani să ajungă fotbaliști de clasă mondială, și nu se dezice de acest obiectiv. Dacă în stagiunea prezentă, Favre a avut la dispoziție mai mulți jucători sub 21 de ani pe care s-a bazat constant - Zagadou, Hakimi, Sancho, Reyna sau Haaland -, din sezonul viitor stafful tehnic îl va putea crește și pe unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai Europei.
Premier League
Klopp îl vrea, clubul i-a pus un preț uriaș. Acesta ar putea fi transferul iernii în Europa
IERI LA 16:01

Bellingham, noul Jadon Sancho

Bellingham poate juca oriunde la mijlocul terenului, dar cel mai confortabil se simte în postura de mijlocaș central, fiind capabi să dirijeze jocul și să își pună în valoare coechipierii. El apare destul de des și la finalizare, având un șut extrem de precis.
Interesant e că la Birmingham, puștiul minune câștiga doar 145 de lire/săptămână, în timp ce Dortmund i-a oferit un salariu incredibil pentru vârsta sa: 60.000 de lire/săptămână. Nemții au fost nevoiți să meargă atât de departe cu oferta salarială (de 413 ori mai mare decât cea avută la Birmingham) pentru a fi siguri că nu îl ratează, în condițiile în care Manchester United îl curta la rândul ei extrem de insistent.
Oficialii clubului anticipează că Jude Bellingham va avea un parcurs similar cu Jadon Sancho, adus de la City când încă nu spunea mare lucru în fotbal. Starul englez a devenit între timp unul dintre cei mai buni tineri jucători din lume, United dorind să achite pentru transferul lui peste 100 de milioane de lire.
Potrivit ESPN, Dortmund l-a urmărit pe tânărul mijlocaș de peste un an, iar când a aflat că United l-a invitat pe jucător împreună cu părinții la Carrington, pentru a îl convinge să semneze, a decis să facă o ofertă de nerefuzat.Bellingham este un adevărat "puști minune", reușind deja să strângă 35 de apariții în tricoul lui Birmingham. În acest sezon, a marcat de 4 ori și a dat 3 pase decisive pentru coechipierii săi.
Bundesliga
Bayern - Hoffenheim 4-0. Golaveraj uimitor pentru bavarezi. Dortmund s-a impus și ea fără emoții
23/10/2021 LA 15:25
Bundesliga
Dortmund pune preț pe Jude Bellingham! Suma uriașă pe care nemții o vor în schimbul mijlocașului
20/10/2021 LA 17:54